Au inchis o zona de mancare si au amendat cu zeci de mii de lei toate cele 4 supermarketuri Auchan din Timisoara. Ce-au gasit inspectorii OPC. Foto

TIMISOARA. Inspectorii de la Protectia Consumatorului din Timisoara au verificat toate cele patru magazine Auchan din oras, cel de pe Calea Sagului, cel de pe Calea Aradului, cel de pe Calea Buziasului si cel din mall.

CITESTE SI: Atac virulent la adresa administratiei Fritz. Seful de la Piete Timisoara: Stiu exact cu ce am deranjat. Hai sa stie toata lumea! Pe ‘voi, grup organizat’, nu va iert 

In urma acestor controale, comisarii au gasit mai multe probleme si au dat amenzi in toate aceste supermarketuri, in valoare totala de 45.000 de lei.

De asemenea, in urma neregulilor constatate inspectorii de la Protectia Consumatorului au dispus inchiderea temporara doar a zonei de mancare gatita de la Auchan din mall.

Abaterile de la legislatie constatate de comisarii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Timis, in timpul controalelor s-au referit la:
• comercializarea unor produse alimentare cu data limita de consum depasita
• comercializarea unor legume si fructe necuratate corespunzator, depreciate calitativ, cu mucegai, modificate organoleptic
• utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare, a produselor de panificație-patiserie, insalubre
• in blocul alimentar au fost identificate pardoseli, cuptoare, tavi si ustensile de lucru neigienizate.
• folosirea unor conditii de pastrare a produselor alimentare necorespunzatoare din punct de vedere igienico-sanitar
• nerespectarea regimului de temperatura de pastrare a produselor alimentare recomandat de producatori
• comercializarea pestelui refrigerat cu modificari organoleptice„, transmite Mihai Gubandru, comisar sef adjunct CJPC Timis.

In total, in intreaga tara, inspectorii OPC au controlat 50 de magazine Auchan, intr-o actiune de amploare, si au dat amenzi de 750.000 lei. 14 magazine au fost închise temporar.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Si ce bine mancam eu acolo….

  2. Fritz e de vina , nu ?

  3. Jegos. Sa fie lunar asemenea controale, face si statul un ban si poate isi mai schimba si marile lanturi din proastele obiceiuri.

  4. Stricau piata. era prea ieftin. ulei pe ustensile ? ai de plm!

  5. Ce face DSVSA Timis?
    Doarme😳