Au inceput inscrierile pentru noi proiecte TM2023. Ministerul Culturii a alocat 24 de milioane de lei. Vezi cum se impart banii

TIMISOARA. Centrul de Proiecte al Municipiului Timisoara lanseaza European Echoes, Inside Timisoara 2023 si Grow Timisoara 2023 – trei noi programe de finantare pentru proiecte care vor imbogati Programul Timisoara 2023. Bugetul total al acestei noi sesiuni de selectie este de 24 milioane de lei, alocati de Ministerul Culturii.

Cu un buget total de 6 milioane de lei, programul de finantare European Echoes este platforma de cooperare si schimb international a Programului cultural national „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023”. Programul finanteaza proiectele care pun in valoare resursele culturale ale Timisoarei, pe scena europeana, precum si a celor care faciliteaza prezenta in Timisoara a operatorilor culturali, artistilor si produselor culturale din restul Europei.

Inside Timisoara 2023 este un mecanism de finantare ce are menirea de a consolida continutul Programului cultural reactualizat, si de a-i asigura coerenta strategica si artistica. Programul incurajeaza propuneri de proiecte care duc mai departe componente cheie active, cat si proiecte care adreseaza tematici si continuturi culturale dezvoltate in diversele etape ale Programului Cultural (in perioada 2016-2021), cu potential de continuitate si crestere. Programul de finantare Inside Timisoara 2023 are un buget total de 5.5 milioane de lei.

Programul de finantare Grow Timisoara 2023 are cel mai consistent buget al acestei sesiuni de selectie, 12.5 milioane de lei. Acesta va merge inspre finantarea de noi proiecte care includ si dezvolta conceptul dosarului de candidatura al Timisoarei la titlul de Capitala Europeana a Culturii. Prin acest program se finanteaza proiecte culturale care pun in valoare diversitatea multietnica si multiculturala locala in context european, dezvolta categorii de public noi, activeaza rolul educativ al culturii si amplifica teme relevante la nivel european.

Prin intermediul acestor noi oportunitati de accesare a fondurilor publice nerambursabile speram la nuantarea Programului Timisoara 2023 CEaC cu evenimente de succes adresate unui public numeros si divers, contribuind – si prin cresterea si imbogatirea/diversificarea ofertei – la sustenabilitatea fenomenului cultural/artistic din regiune si nu numai.”, a declarat Demeter András, secretar de stat coordonator al programului „Timisoara – Capitala Europeana a Culturii in anul 2023” la nivelul Ministerului Culturii.

Informatii complete, documentatia fiecarui program de finantare din aceasta sesiune de selectie si formularele de aplicatie se gasesc pe site-ul Centrului de Proiecte: centruldeproiecte.ro/finantari.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...