Noutati :

Au inceput inscrierile la gradinita in Timis! 5.200 de locuri sunt disponibile pentru prichindei!

2 aprilie, 2012 - 04:05 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Parintii au o luna la dispozitie sa-si inscrie copiii la gradinita. Inscrierea se face prin completarea unei cereri tip, unice la nivelul judetului! Vezi care sunt pasii de urmat!

Perioada de inscriere a copilului la gradinita este 2-30 aprilie. Prichindeii vor fi inscrisi prin completarea unei fise, la nivelul unitatii de invatamant. In Timis sunt 5.200 de locuri libere pentru prescolari. Dintre acestea, 2.200 sunt in gradinitele din Timisoara. Exista cateva conditii care trebuie respectate de gradinita in procesul de inscriere al copilului.

Astfel, criteriile generale de inscriere sunt urmatoarele: apropierea domiciliului de unitatea prescolara, existanta unui frate sau a unei surori in gradinita la care este inscris copilul, dovada ca parintele/tutorele este unic intretinator al micutului, existanta unui certificat care sa dovedeasca un handicap al copilului, dovada ca parintele sau tutorele este cadru didactic sau angajat in invatamant.

Daca, la finalul perioadei de inscriere, sunt mai multi copii care intrunesc toate conditiile de mai sus, atunci selectarea lor se face dupa alte criterii, specifice fiecarei unitati de invatamant, stabilite de Consiliul de Administratie al acesteia.

Cele mai aglomerate gradinite, in Timisoara, sunt cele aflate in zona centrala a orasului, precum si cele din cartierele de blocuri. In aceste locuri, parintii ii lasa pe copii in apropiere sau in drum spre locul de munca„, ne explica Lavinia Supuran, inspector de specialitate in cadrul Inspectoratului Scolar Timis.

Rezultatele inscrierilor sunt anuntate in 7 mai. Constestatiile pot fi depuse in 8-9 mai, iar in termen de 10 zile conducerea unitatii de invatamant ii solutioneaza contestatia.

Locuri avem suficiente, pentru toata lumea. Acum, odata cu trecerea clasei pregatitoare la scoli, spatiile s-au mai eliberat. Pentru a preveni inscrierea in afara perioadei legale, exista un registru la nivelul fiecarei unitati scolare in care sunt trecute rubricile ora si ziua inscrierii, incepand din 2 aprilie„, a spus Lavinia Supuran. Astfel, copiii nu pot fi inregistrati in afara perioadei de inscriere, sustine aceasta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...