Noutati :

Au fost montate indicatoarele pentru Taxa de tranzit, dar numai in Timisoara. Politia Locala are liber la amenzi

15 ianuarie, 2014 - 01:55 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Abia la jumatatea lunii ianuarie au fost montate primele indicatoare pentru instiintarea transportatorilor care tranziteaza Timisoara, care ar trebui sa plateasca taxa de tranzit. Nu peste tot insa, ci doar pe teritoriul Timisoarei. La intersectia cu centura, unde ar trebui sa fie anuntati soferii de tiruri ca, daca intra in oras trebuie sa plateasca 200 de lei, reprezentantii Primariei nu pot monta panourile.

„Pe tronsonul pe care se incaseaza taxa de tranzit sunt puse semnalizari. Am pus indicatoare pe strada Amurgului, la intersectia cu Calea Aradului, indicatoare care spun ca este interzisa circulatia masinilor cu masa mai mare de 7,5 tone, cu exceptia vehiculelor care aduc/preiau marfa. Au mai fost puse indicatoare la intersectia strazii Constructorilor cu Calea Lipovei si la intersectiile strazilor Gheorghe Adam cu Dorobantilor”, au spus pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Directiei de Comunicare din cadrul Primariei Timisoara.

Nici vorba de indicatoare la intersectia cu centura orasului. Motivul? Primaria Timisoarei nu poate pune acolo.

„Urmeaza sa punem si presemnalizare, panouri putin mai mari, pe Calea Torontalului, dar si la intersectiile cu centura orasului. Am facut deja demersurile necesare, nu putem punem noi pe centura, trebuie sa puna CNADR. Dar transportatorii stiu deja, am avut discutii cu ei”, mai spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Ruta ocolitoare pe care trebuie sa o foloseasca cei ce vor sa scape de taxa de tranzit

Va reamintim ca transportatorii cu autovehicule marfa de peste 7,5 tone care tranziteaza orasul si nu platesc taxa risca amenzi de 2.500 de lei. Doar cei care aduc marfa in Timisoara sau duc marfa din Timisoara nu trebuie sa o achite.

“Incepand cu anul 2014, vehiculele sau ansamblul de vehicule de transport marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, care tranziteaza Timisoara pe urmatorul traseu: str. Gheorghe Adam (de la intersectia cu Calea Dorobantilor) – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului si retur, vor plati o taxa de tranzit in valoare de 200 de lei/tranzitare, stabilita confom HCL privind stabilirea impozitelor si taxelor locale in Timisoara. Ruta ocolitoare pe acest tronson este urmatoarea: Calea Dorobantilor (de la intersectia cu str. Ghe. Adam) – DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersectia cu str. Amurgului) si retur”, se arata in proiectul de hotarare aprobat de consilierii locali la sfarsitul anului 2013.

Taxa se plateste online, pe site-ul dfmt.ro, dar si la casieria Directiei Fiscale din cadrul Primariei Timisoara. Atentie insa! Nu se poate achita taxa la benzinarii, pentru ca reprezentantii Primariei Timisoara n-au incheiat contractele necesare. Amenzile pentru cei care tranziteaza orasul si nu platesc taxa de 200 de lei/ tranzitare sunt de 2.500 de lei.

Controalele le face Politia Locala impreuna cu inspectorii Primariei. „Politistii locali din cadrul Serviciului Circulatie Rutiera vor organiza actiuni punctuale privind respectarea hotararii de Consiliu Local referitoare la taxa de tranzit pe raza municipiului Timisoara impreuna cu inspectorii de la Directia Tehnica din cadrul Primariei Timisoara”, ne-a declarat Daniela Seracin, purtator de cuvant Politia Locala.

Ramane de vazut cand vor fi montate indicatoare si la intrarea in oras, pentru ca tiristii sa stie din timp ca tranzitarea orasului de la un capat la altul costa 200 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri