Au fost lansate ghidurile `Eu Aleg`, respectiv `Construiește-ti viitorul` pentru elevii din ciclurile gimnazial si liceal din judetul Timis

Au fost lansate miercuri, 9 noiembrie, la Consiliul Judetean Timis, ghidurile „Eu Aleg”, respectiv ”Construiește-ți viitorul”, resurse educaționale inovative, concepute de Asociația Maxwell România pentru a ghida elevii de gimnaziu și liceu în călătoria lor de dezvoltare personală. Ghidurile au fost create pentru a fi utilizate în școli, vor fi distribuite gratuit și sunt menite să servească drept resurse valoroase, atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice.

 

 

Din dorința de a susține educația și viitorul tinerilor, Asociația Maxwell România, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș și a Consiliului Județean Timiș, a lansat ghidurile „Eu Aleg”, respectiv ”Construiește-ți viitorul”, marcând un pas semnificativ în promovarea dezvoltării personale și a leadership-ului în rândul elevilor de gimnaziu și liceu.

Oricine este dispus să învețe și să aplice în viață valori pozitive, să prețuiască oamenii și să colaboreze cu ei, poate schimba lumea”. John C. Maxwell

Cele două ghiduri sunt o resursă educațională inovativă, concepută pentru a încuraja și a ghida elevii din ciclurile gimnazial și liceal în călătoria lor de dezvoltare personală. Lansarea acestor ghiduri este un moment cheie în misiunea Asociației Maxwell în construirea unui viitor de succes pentru tinerii din România.

În cadrul anului școlar 2022-2023, voluntarii Asociației Maxwell au implementat programul Maxwell Leadership, influențând peste 55.000 de tineri din România, cu un curriculum format din 12 lecții. Peste 1500 de profesori voluntari din întreaga țară sau alăturat acestui proiect, înțelegând nevoile și preocupările elevilor.
Cu parteneriate deja încheiate cu 22 de inspectorate școlare, cu o echipă de facilitatori de excepție pregătiți în cadrul Maxwell Leadership Certified Team România, disponibili în 33 de județe ale țării, Asociația Maxwell tinde să obțină sprijinul Ministerului Educației în viitorul apropiat.

Lansarea celor două ghiduri și întâlnirile ulterioare cu profesorii subliniază angajamentul asociației de a implementa aceste resurse în școlile gimnaziale și liceale din județul Timiș și nu numai. Asociația își propune să transforme ghidurile în manuale de dezvoltare personală și să le integreze în toate școlile din România, cu un accent deosebit pe sprijinirea elevilor din medii defavorizate.

Ne dorim foarte mult să sprijinim copiii din întreaga țară, din orice mediu, dar mai ales pe cei care provin din familii dezavantajate. Noi vrem să îi susținem să se descopere pe sine în baza talentelor și pasiunilor pe care le au și să ajungă să își atingă potențialul real în viață. De asemenea, ne dorim ca aceste ghiduri să fie transformate în manuale de dezvoltare personală pentru tineri și pe viitor să fim prezenți în toate școlile din România.”, a declarat Florin Băcioiu – General Manager al Asociației Maxwell România.

Cu mare bucurie, ne-am întors acasă la Timișoara unde azi am lansat Ghidurile Asociației Maxwell, “Eu Aleg” si “Construiește-ți viitorul”, în parteneriat cu autoritățile locale. Este deja al cincelea județ în care materialele de educație prin valori, semnate John Maxwell, vor intra în școli prin intermediul diriginților și consilierilor școlari. Viitorul arată din ce în ce mai bine și suntem extrem de onorați să contribuim la formarea liderilor de mâine!”, a declarat Sorin Popa – Președintele Maxwell Leadership România.

La această întâlnire au luat cuvântul și Alin Nica – Președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Popa – președintele Maxwell Leadership România, Simona Ecaterina Bejan – Inspector Școlar General Adjunct al ISJ Timiș, Sorin Gabriel Ionescu – Subprefect – Institutia Prefectului – județul Timiș, dl Cosmin Tabără – Viceprimar al Municipiului Timișoara, Octavian Mădălin Bunoiu – Prorector al Universității de Vest din Timișoara, Melania Dragomir – Director al Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională Timiș, Monica Trușcă – director executiv al DGASPC Timiș, Mariana Drăgotoiu – șef serviciu în cadrul Serviciului de Probațiune Timiș și Rodica Pană – director al Centrului pentru Promovarea Învățării Permanente din Timișoara.

Asociația Maxwell România este parte a Maxwell Leadership Foundation din Statele Unite ale Americii, una dintre organizațiile importante din lume în domeniul leadershipului, care contribuie, alături de familie, școală și comunitate, la educația și dezvoltarea personală a tinerilor. Prin programele și resursele sale, asociația își dorește să îi inspire pe copii și adolescenți să devină responsabili pentru propriile vieți și să contribuie pozitiv la dezvoltarea societății.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...