Noutati :

Au fost incendiate peste 700 de miristi in Timis anul asta si nu s-au dat decat 2 amenzi

22 noiembrie, 2011 - 01:52 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMIS.  Zeci de mii de hectare au fost trecute prin foc si para, pompierii au alergat disperati de la un incendiu la altul, iar vinovatii n-au fost trasi la raspundere. Anul acesta Garda de Mediu a taiat doar doua amenzi pentru astfel de actiuni. Toate acestea au fost dezvaluite la Comitetul pentru Situatii de Urgenta intrunit astazi la Prefectura Timis.

761 de incendii de miriste s-au inregistrat in judet de la inceputul anului si pana acum. Din ele, 132 au fost numai pe teritoriul Timisoarei si 74 pe al Lugojului. 31 de incendii s-au semnalat in ultima luna si jumatate la groapa de gunoi de la Lugoj.

Pagubele sunt insemnate pentru pompieri. Acestia isi uzeaza masinile de interventie printre brazde si consuma mii de litri de combustibil. „ISU Timis a consumat 4071 litri de motorina pentru cele 700 de incendii. In plus se distrug rolele de furtun si echipamentele de protectie. Nu mai vorbim de piesele care trebuie schimbate din pricina uzurii„, a declarat Mihai Benga, sef ISU Timis.

In cadrul Comitetului pentru Situatii de Urgenta Timis s-a stabilit ca fiecare primar din Timis sa delege cate un angajat al primariei, preferabil agentul agricol care cunoaste si terenurile, sa supravegheze zona si sa-i identifice pe cei care incendiaza miristile ilegal.

Cei de la ISU si de la Garda de Mediu s-au plans ca e foarte greu sa stabileasca cine sunt piromanii daca nu exista probe si martori.

Ne confruntam cu aceasta situatie si incercam sa sensibilizam populatia privind efectele negative ale arderilor necontrolate. Am dat doua avertismente. Unul unui batran de 80 de ani, pe care l-am si transportat la spital cu arsuri grave„, a adaugat Mihai Benga.

Si Garda de Mediu a aplicat doua amenzi cu valoare maxima. Prima unei societati comerciale, in valoare de 50.000 de lei, in 9 august, iar a doua in 3 noiembrie, unei persoane fizice, 6000 de lei.

Persoanele fizice care sunt prinse ca incendiaza miristi pot fi amendate de Garda de Mediu cu sume intre 3000 si 6000 de lei, iar cele juridice cu 25.000-50.000 de lei.

Garda de Mediu va fi dotata de anul viitor cu aparate GPS pentru a identifica mai repede parcelele unde se semnaleaza probleme.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...