Au fost anuntati castigatorii festivalului concurs ‘Lada cu Zestre’. Care au fost cei mai apreciati artisti din Timis

TIMISOARA. S-a inchis „Lada cu zestre”, festivalul concurs adresat tinerilor din comunele si orasele din judetul Timis. Organizatorii au anuntat castigatorii din acest an.

CITESTE SI: Atentie, soferi, schimbari importante in trafic la Timisoara. Cum se va circula in zona Cluj – Aries si ce statii STPT si treceri de pietoni se desfiinteaza 

Marele Premiu al celei de-a XIII-a editii a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” ajunge in orasul Sannicolau Mare, trofeu adjudecat cu un scor-record de 205 puncte.

Pe primele trei locuri ale sectiunii Laureati s-au clasat, in ordine, localitatile Deta, Giarmata si Checea, iar la categoria Zestrea Timisului pe podium se afla Faget, Voiteg si Pischia.

Organizata de Centrul de Cultura si Arta al Judetului Timis, cea de-a XIII -a editie a Festivalului – Concurs ”Lada cu Zestre” a reunit in spectacolele-maraton sustinute in 7 centre zonale peste 1500 de artisti din 62 de localitati timisene.

CITESTE SI: Trei firme vor sa reabiliteze ultima sectie ramasa ramasa nerenovata la Spitalul Judetean din Timisoara. Se amenajeaza si centrul de transplant. Cand incep lucrarile 

Aplaudat de mii de spectatori, festivalul are ca scop conservarea, valorificarea si promovarea culturii banatene prin intermediul artelor traditionale si este structurat in urmatoarele sectiuni: coregrafie, muzica, expozitii, colectii, poezie dialectala, teatru popular si gastronomie traditionala.

Juriul care a decis, pe baza punctajelor cumulate in sectiuni, castigatorii a avut urmatoarea componenta:
Coregrafie: Toma Frentescu, Nicolae Stanescu, Peri Vasile
Muzica: Carmen Popovici – Dumbrava, Marius Cirnu, Remus Valungan
Poezie dialectala, teatru popular: Adela Popa, Tania Stavila – Tunas, Alina Mafa
Gastronomie traditionala: Uica Mihai, Nicolae Tomescu
Expozitii, colectii: Maria Hadiji, Marius Bacriu

Lista integrala a premiatilor este publicata pe site-ul Centrului de Cultura si Arta al Judetului Timis: www.ccajt.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.