Noutati :

Au fost alesi rectorii celor patru universitati de stat din Timisoara care vor conduce invatamantul universitar in urmatorii patru ani

3 martie, 2012 - 07:25 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: EDUCATIE
1


TIMISOARA. Marilen Pirtea, Viorel Serban, Paul Pirsan si Marius Raica vor conduce destinele universitatilor de stat in urmatorii patru ani in urbea de pe Bega. Doi au fost alesi din primul tur, doi din cel de-al doilea.

Marilen Pirtea a castigat alegerile pentru fotoliul de rector al Universitatii de Vest din Timisoara cu peste 80% din voturi. El a obtinut nu mai putin de 478 de voturi din 591 valabil exprimate. Noul manager al UVT are 39 de ani si este cel mai tanar rector din istoria universitatii. Din 2008 a fost decanul Facultatii de Economie si Administrarea Afacerilor.

Viorel Serban este noul rector al Universitatii Politehnica Timisoara. Prorector din 2004, Viorel Serban a fost ales sa conduca UPT in urmatorii 4 ani,dupa doua tururi de vot. El a fost ales de 353 de electori, in timp ce contracandidatul sau, Radu Vasiu, a fost votat de 261 de persoane.

A fost foarte greu. Nu mi-am putut imagina ca e atat de greu. Dar sunt foarte fericit. Pentru ca o prima bucurie mi-a adus-o fiul meu, care astazi si-a sustinut teza de doctorat. Asa s-a nimerit, a fost in cotutela cu Franta“, ne-a spus acesta.

Paul Pirsan este noul rector al Universitatii de stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului Timisoara. Noul rector a fost votat de 190 de persoane, in timp ce contracandidatul sau, Adrian Grozea, a fost ales de 162 de electori. Paul Pirsan a implinit 56 de ani chiar in ziua alegerilor. El a fost, in perioada 2005-2009, director executiv al Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Timis.

Marius Raica este noul rector al Universitatii de Medicina si Farmacie „V. Babes“ din Timisoara. El a fost ales dupa doua tururi de scrutin, in cel de-al doilea acesta s-a impus in fata lui Dorel Sandesc cu doar 18 voturi. Lupta a fost foarte stransa, Marius Raica a obtinut 346 de voturi, in timp ce Dorel Sandesc a fost votat de 328 de persoane. In varsta de 56 de ani, Marius Raica a fost prorector al institutiei din anul 2004. in perioada 2006-2010 a fost expert permanent al Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in invatamantul Superior (ARACIS).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. La ce folos daca ministerul este cum este,iar Universitatile noastre nu sunt tocmai cele de top din Europa macar