Noutati :

Au fost alesi artistii care vor colora Timisoara in cadrul proiectului Memoriile Cetatii. Unde isi vor expune operele

20 septembrie, 2019 - 08:09 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Concursul lansat la inceputul lunii septembrie de Asociatia Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii a ajuns la final si au fost alesi cei cinci artisti care vor crea picturi murale in diferite zone din oras.

CITESTE SI: Competitie sportiva unica in weekend la Timisoara. Lupta pentru medalii si echipe de mascati, soldati si pompieri

La apelul de proiecte au participat 46 de artisti care si-au prezentat propria viziune, iar cinci dintre opere vor fi expuse in oras. Castigatorii concursului de murale Memoriile Cetatii 2019 sunt:
Lost Optics, KSELEQOQYNQYSHY (Casele cu Ochi Inchisi), LUX, Bianca Stancu, Horatiu Christian Pavelescu

Felul in care a reactionat comunitatea de artisti din toata tara la apelul deschis ne-a ingreunat misiunea de a alege. Totodata, suntem profund recunoscatori pentru cercetarea, implicarea si imaginatia celor care au aplicat. Ne bucurm sa sustinem transformarea orasului, de a descoperi noi locuri si spatii care să fie dedicate artei”, a spus Simona Neumann, directorul executiv al Asociatiei Timisoara 2021 – Capitala Europeana a Culturii.

Cele cinci propuneri care au fost selectate vor fi realizate in perioada 14-20 octombrie in cartierele din Timisoara, pe doua blocuri, doua licee si un punct termic din oras.

Selectia a fost facuta de un juriu format din Andrei Condoroș, Claudiu Toma, Mihai Zgondoiu, Andreea Sasaran si Corina Nani.

Selectia lucrarilor s-a realizat in conformitate cu urmatoarele criterii: adaptarea propunerilor la tema concursului, coerenta si forta conceptului propus, impactul lucrarii in spatiul public, capacitatea de a transmite un mesaj stimulativ publicului si impactul asupra comunitatii, originalitate si creativitate.

Tema aleasa in acest an pentru editia a doua din Memoriile Cetatii este Revolutia si porneste de la evenimentele din ‘89 si se extinde pana la cele mai diverse forme de rezistenta pe care le intalnim la nivel social sau chiar individual.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...