Noutati :

Au facut fericiti aproape 100 de copii si au strabatut pentru asta 500 km in tot judetul Timis. Ajutoarele lui Mos Craciun din Caravana Lions Timisoara Bastion s-au grabit cu faptele bune

16 decembrie, 2019 - 09:13 AM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

Ediția din anul acesta Caravana Lions Timișoara Bastion a străbătut din nou peste 500 km în tot județul Timiș pentru a aduce bucurie și un zâmbet pe fețele a aproape 90 de copii din 25 de familii fără posibilități materiale și cu povești triste care le fac viața foarte grea. Ca în fiecare an, fiecare copilaș a primit un sac plin cu cadouri: rechizite, hăinuțe călduroase, obiecte de igienă personală, sucuri, cărți, jucării și multe dulciuri. În plus, fiecare familie a primit și câte un sac cu alimente neperisabile.

Caravana a început la ora 8:00 dimineța și s-a încheiat la ora 0:00 noaptea, cele 11 autoturisme împodobite, fiecare, cu nas și coarne de ren, parcurgând astfel cei 520 de km în 16 ore. În acest an, leii au vizitat 25 de familii din localitățile Jebel, Voiteg, Soca, Banloc, Dolaț, Giulvăz, Iecea Mare, Periam, Variaș, Hodoni, Recaș, Moșnița Veche, Vâlcani, Buziaș, Jimbolia, Sânandrei, Sângeorge, Opătița, Deta și Liebling.

Scopul caravanei, aflată la a 5-a ediție, este de a ajunge acolo unde este cea mai mare nevoie, la copii din județul Timiș aflați în situații limită. Caravana este organizată în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, iar toți copiii și familiile vizitate de Caravana sunt în atenția acestei instituții. Mulți dintre acești copii abandonează școala pentru că nu au rechizite și haine adecvate sezonului rece. Unul dintre obiectivele caravanei este de a preîntâmpina abandonul școlar din aceste cauze.

An de an simțim că această acțiune caritabilă crește, mai ales prin cantitatea și calitatea produselor pe care le donăm dar și prin numărul impresionant de oameni care contribuie la cauza noastră. Caravana Lions a pornit ca o ambiție a 20-25 de oameni și iată că acum avem sute de persoane care contribuie prin donații în bani și produse. Dezolarea pe care o întâlnim prin sate și chiar orașe din județul nostru, ne motivează să mergem mai departe în Caravană, atât la propriu cât și la figurat. Iar bucuria pe care o producem unor micuți nevinovați este cea mai mare răsplată pe care noi o putem primi. Noi ne dorim să susținem măcar o parte din acești copii și în restul anului. Astfel, am identificat 3 micuți cu rezultate bune la școală pentru care vom acorda o bursă care să îi incurajeze să se țină de școală în continuare. Vreau sa le mulțumesc tuturor celor care au donat fie bani, fie produse și le transmit că îi așteptăm mereu alături de noi și de proiectele noastre. În mod special, eu și colegii mei le mulțumim călduros angajaților Continental Automotive Timișoara care au dovedit o generozitate extraordinară. Doresc neapărat să le mulțumesc și angajaților de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, care an de an, ne sprijină și chiar merg cu noi pe teren câte 14-18 ore! Oricine poate să ajute cu ceva. Cel mai simplu mod este să facă o donație în bani pe site-ul nostru la adresa http://lionsbastion.ro/donatie.html“, a declarat Flavius Nucea, președintele Clubului Lions Timișoara Bastion.

Cei care doresc să sprijine această inițiativă și să afle mai multe pot accesa site-ul lionsbastion.ro/caravana/
Înființată în anul 1917, Lions Club International este cea mai mare organizație de servicii de voluntariat din întreaga lume, având în prezent un număr aproximativ de 1.450.000 membri, din care aproximativ 1400 în România. Călăuziți de-a lungul timpului de deviza We serve, voluntarii din întreaga lume, prin acțiunile de impact pe care le realizează, contribuie la ajutorarea semenilor din comunitățile în care trăiesc și participă activ la evenimente ori de câte ori acest lucru este posibil.

Anul 1990 este anul în care în România se constituie primele cluburi Lions, acum organizația având 65 de cluburi prezente în aproape toată țara. Aceste informații nu reprezintă neapărat cifre, ci înseamnă idei și acțiuni izvorâte din dorința de a dărui ajutor și încredere oamenilor care, într-un moment al vieții, au mare nevoie de susținerea celor din jur. Clubul Lions Timișoara Bastion sprijină comunitatea locală din 2015.

Prin întreaga activitate derulată, Cluburile Lions s-au implicat în acţiuni caritabile cu impact pentru comunitate: acțiuni pentru susținerea sănătății, pentru susținerea învățământului, acțiuni sociale, culturale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...