Au depasit toate asteptarile. Aproape 80.000 de oameni au trecut deja pragul Muzeului de Arta din Timisoara ca sa vada expozitia Brancusi

TIMISOARA. Aproape 80.000 de oameni au trecut pragul Muzeului de Arta din Timisoara pentru a vedea expozitia Brancusi, un numar care a depasit asteptarile organizatorilor, din moment ce la deschiderea de la inceputul lunii octombrie acestia estimau la 70.000 numarul total al vizitatorilor pana la finele lunii ianuarie 2024 cat este aceasta deschisa.

CITESTE SI: Gala Excelentei Banatene 2023. Valorile Banatului premiate in cadrul unui eveniment de mare tinuta la Timisoara 

In 6 decembrie, fiind iarasi prima zi de miercuri din luna, timisorenii si turistii pot vedea expozitia gratuit

Biletele se pot achizitiona, 𝐢𝐧 𝐥𝐢𝐦𝐢𝐭𝐚 𝐜𝐚𝐩𝐚𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐬𝐩𝐨𝐧𝐢𝐛𝐢𝐥𝐞, DOAR de la casieria Muzeului National de Arta din Timisoara. Din experienta lunilor octombrie si noiembrie, biletele disponibile in miercurea libera se EPUIZEAZA relativ REPEDE, in primele ore ale zilei, motiv pentru care va rugam sa va informati la fata locului cu privire la biletele ramase la dispozitie„, transmit reprezentantii Muzeului de Arta.

In cadrul expozitiei vor putea fi vazute nu doar opere de arta ale marelui artist, ci si fotografii din atelierul acestuia.

Atelierul lui Brancusi din Paris a devenit in timpul vietii sale o opera de arta in sine, artistul inlocuind mobilierul conventional cu scaune, mese, semineuri si sobe facute chiar de el. Uneltele sale, pe care le iubea si carora le vorbea si le canta adesea, erau si ele expuse la vedere. si tot in timp, Brancusi a devenit din ce in ce mai reticent in a se desparti de sculpturile sale si si-a petrecut foarte mult timp miscandu-le, aranjandu-le in fel si chip, fotografiindu-le in atelier, asa cum cei mai multi dintre noi si-ar aranja si fotografia familia si prietenii. O parte din aceste fotografii realizate de marele sculptor pot fi admirate la Muzeul National de Arta, completand minunat sculpturile, materialele de arhiva si cele filmate prezente in expozitie„, au completat reprezentantii Muzeului.

Este pentru prima data in Romania cand publicul larg poate admira in cadrul aceleiasi expozitii lucrari cu o valoare inestimabila din patrimoniul universal al artistului, precum: Sarutul, Maiastra, Pasarea in vazduh, Muzele (Dra Pogany si Muza adormita), Somnul, Pestele, Capul de copil, etc. Sculpturile sunt expuse alaturi de o selectie atent ghidata de fotografii si fragmente filmate de Constantin Brancusi.

O alta noutate a acestei expozitii este ghidul audio bilingv produs de Radio Romania Cultural. Textele poarta semnatura Dariei Ghiu si sunt interpretate de talentatii actori Florin Piersic Jr, in limba romana, si Ana Ularu, in limba engleza. Accesarea acestui ghid audio este posibila prin scanarea codurilor QR aflate in salile de expozitie.

Expozitia „Brancusi: surse romanesti si perspective universale” este deschisa pana in 28 ianuarie 2024 la Muzeul National de Arta din Timisoara, iar biletele pot fi achizitionate prin rezervarea prealabila pe website-ul dedicat brancusi-2023.info sau direct de la casieria muzeului.
Programul de vizitare este de miercuri pana duminica, intre orele 10:00 – 20:00. In zilele de luni si marti, precum si in 24–26 si 31 decembrie 2023 si 1–2 ianuarie 2024 este inchis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Este accesibil pt scaun rulant?

    • “ Muzeul este accesibil tuturor persoanelor cu mobilitate redusă iar accesul în scaun cu rotile este permis în muzeu. Există lifturi mobile de trepte și puteți solicita utilizarea lor la intrarea în muzeu.”
      Informație disponibilă pe site.

    • Cam cate bilete sunt la liber zilnic ( fara programare ) si din experienta dumneavoastra la ce ora ar trebui sa fiu la casierie astfel incat sa am sanse? Vin in perioada 15.12.2023–17.12.2023 cu sotia si copilul la o Conferinta balcanica de medicina care are loc in acea perioada si nu sunt bilete pe site. Multumesc frumos.