Noutati :

Au crescut amenzile pentru soferii care nu platesc rovineta

26 martie, 2022 - 02:19 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Guvernul a aprobat, sambata, majorarea cuantumului amenzilor platite de soferii care folosesc reteaua de drumuri nationale si nu achita rovinieta. Nivelul sanctiunilor ramasese acelasi din anul 2010, desi cuantumul vinietei a crescut cu 20 de procente. Statisticile arata ca, prin comparatie cu procesele verbale incheiate pentru neplata rovinietei in anul 2015, anul trecut numarul contraventiilor legate de acest aspect s-a dublat.

CITESTE SI: Este in scadere numarul de noi cazuri de COVID in Timisoara si in judet. Mai sunt 4 focare active de coronavirus in Timis

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dam Carbunaru, a anuntat ca Executivul a aprobat proiectul de lege pentru modificarea anexei nr. 2 la Ordonanta Guvernului nr. 15/2002 privind aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania

Legea actualizeaza cuantumul sanctiunilor contraventionale aplicabile utilizatorilor pentru lipsa rovinietei valabile, nivelul amenzilor fiind stabilit in functie de tipul autovehiculelor.

„Din anul 2010 pana in prezent cuantumul amenzilor a ramas la acelasi nivel, in timp ce cuantumul tarifului de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania exprimat in lei a crescut cu aproape 20%. Astfel, valoarea amenzilor contraventionale s-a calculat ca fiind de doua ori tariful anual de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, pentru amenda minima si de patru ori tariful anual de utilizare a retelei de drumuri nationale din Romania, pentru amenda maxima”, informeaza Guvernul.

Propunerea de modificare a legislatiei a fost justificata prin faptul ca numarul contraventiilor aplicate pentru circulatia fara achitarea rovinietei a crescut foarte mult in ultimii ani, de la 357.531 aplicate in anul 2015, la 734.143 procese verbale incheiate in anul 2021, in urma verificarilor facute prin intermediul punctelor fixe si mobile de control.

Amenda stabilita prin procesul – verbal de constatare a contraventiei poate fi achitata la jumatate din minimul acesteia prevazut de lege, in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia.

Sursa: News.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...