Au aparut imagini VIDEO, filmate din avion, cu Autostrada Timisoara – Lugoj Lotul 2! Vezi cum arata de sus!

TIMIS. Dupa ce opiniatimisoarei.ro v-a aratat primele teste de asfalt si care este stadiul lucrarilor pe Lotul 2 al autostrazii Timisoara – Lugoj, iata ca acum au aparut si imagini filmate din avion cu acest tronson.

Constructorii autostrazii ce va lega Timisoara de Lugoj au facut zilele acestea si primele teste de asfalt. Desi mai este mult de lucru, soseaua de mare viteza incepe, in sfarsit, sa prinda contur, dupa cum se poate vedea si din filmarea aeriana postata de cei de la InterFly.ro si postata pe forum.peundemerg.ro.

Opiniatimisoarei.ro a mers zilele trecute pe santierele deschise in judetul Timis pentru a vedea la fata locului starea lucrarilor.

De asemenea, am cerut CNADNR sa ne furnizeze cele mai recente date legate de progresul lucrarilor pe loturile de autostrada din zona de vest. Institutia nu ne-a oferit cifrele cerute dar ne-a precizat ca „in prezent, Antreprenorul a efectuat lucrari pregatitoare: pichetare, deminare si diagnostic arhelogic intrusiv, drum tehnologic, decopertare pamant vegetal si amenajari in vederea executarii lucrarilor de arta, etc.”.

Trebuie spus ca autostrada Timisoara-Lugoj Lot 2 va avea 25,6 kilometri si va face conexiunea dintre doua loturi aflate deja in functiune Timisoara – Izvin si Lugoj – Traian Vuia. Lucrarea este executata de consortiul Tirena Scavi – Societa Italiana per Condotte D’Acqua va avea 15 pasaje si 10 poduri si podete. Pentru acest proiect, CNADNR a alocat in 2014 suma de 251,7 milioane lei iar termenul final de executie este iulie 2015.

RECAS

La Recas autostrada trece la mica distanta de oras, traversand drumul judetean catre Herneacova. Aici un muncitor ne-a spus ca ploile abundente din aceasta vara au cam stricat planurile, insa lucrarile sunt totusi in grafic, mai ales ca s-au concentrat pe podete, al caror timp tehnologic este mai lung.

TOPOLOVATU MARE

Continuand catre Topolovatu Mare ne-am oprit la intersectia viitoarei autostrazi cu drumul judetean 572, loc in care urmeaza sa se amenajeze si un nod de descarcare. Cateva echipe de muncitori lucrau in directia Timisoara, insa in rest nu exista evolutii spectaculoase.

SANOVITA

Grosul lucrarilor se concentreaza la capatul lotului 2 dinspre Lugoj, pe sectiunea dintre Topolovatu Mare si Sanovita. Aici am surprins momentul in care constructorul a facut cateva teste de asfalt pe terasamentul finalizat deja pe o distanta de cateva sute de metri.

Ce se intampla pe loturile 2,3 si 4 din autostrada Lugoj – Deva?

Daca in zona Lugojului au loc lucrari ample, nu acelasi lucru se intampla in zona de est.

Aici trebuie realizate 3 tronsoane care sa faca legatura cu Deva si care traverseaza un teritoriu muntos, mai dificil de abordat. Din pacate, constructorii taraganeaza lucrarile si nu se observa mare lucru.

TRAIAN VUIA

La Traian Vuia, chiar la iesirea de pe autostrada, se pot observa cateva lucrari timide de amenajare a unui drum tehnologic. Dar atat. Asocierea Salini-Secol si-a facut organizarea de santier in apropiere de Faget si a montat panouri de informare, insa ritmul in care inainteaza este unul anemic.

GRIND-HUNEDOARA

Iesind din judetul Timis, ajungem la Grind, judetul Hunedoara. Aici este Lotul 3 construit de asocierea Comsa-Teloxim-Aldesa-Arcadis. Pe langa organizarea de santier, au fost facute primele decopertari, vizibile de la drumul national.

Al patrulea lot (Ilia – Deva) este construit de bacauanii de la UMB si inregistreaza progrese vizibile, insa, si aici exista probleme, lucrarile fiind obstructionate de existenta un cimitir si a unei arii protejate pe traseul autostrazii.

CITESTE SI : Autostrada Timisoara – Lugoj filmata din avion! Vezi in ce stadiu se afla lucrarile la lotul 2. VIDEO!

Scandalos! Autostrada Vestului va trece prin mijlocul unui cimitir. Mormintele incurca planurile constructorilor care au oprit lucrarile. VIDEO!

Autostrada Arad – Nadlac filmata din avion! Vezi in ce stadiu se afla lucrarile la soseaua care ne va lega de Ungaria. VIDEO

Ce se intampla cu lucrarile la cele 3 loturi lipsa din autostrada Lugoj – Deva! FOTO NOI de pe santiere

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Nu prea se vad coborari – urcari, puncte de odihna+WC-uri, statii de benzina.
    Cei care au „proiectat” autostrada ar trebui sa se reprofileze pe crestrea „prazului de campie”. Si Timisoara este asaltata de racordari.
    Tronsonul (Nad)-Ar-Tm (xxx km) are ?/? statii de benzina, ??? locuri de odihna si WC amenajate.; sau poate banii au intrat in pamant (de rusine)?