Noutati :

Ati cumparat un produs si nu sunteti multumit? Magazinele sunt obligate sa il schimbe!

13 ianuarie, 2016 - 08:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
2

Se schimba legea vanzarii produselor. Toate magazinele vor fi obligate sa schimbe obiectele, la cererea clientilor. Termenul de schimbare a produsului cumparat dintr-un magazin va fi stabilit intre cumparator si vanzator, in scris.

Daa pana acum schimbarea unui produs sau returnarea contravalorii acestuia era la latitudinea vanzatorului, de acum, de comun acord, acest termen va fi stabilit intre 0 si 15 zile calendaristice.

„Orice reparare sau inlocuire a produselor va fi facuta in cadrul unei perioade rezonabile de timp, stabilita de comun acord, in scris, intre vanzator si consumator, luandu-se in considerare natura produselor si scopul pentru care acesta a solicitat produsele. Perioada de timp nu poate depasi 15 zile calendaristice de la data la care cumparatorul, dupa caz, a adus la cunostinta vanzatorului lipsa de conformitate a produsului, sau a predat produsul vanzatorului sau persoanei desemnate de acesta pe baza unui document de predare – primire. Vanzatorul are aceleasi obligatii pentru produsul inlocuit ca si pentru produsul vandut initial”, se arata in proiectul de ordonanta de urgenta, ce urmeaza sa fie adoptata de Guvern.

Citeste mai mult aici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Am cumparat un pateu si dupa ce l-am mancat nu mi-a plcut, cum il returnez.

    • Il pui la loc in cutie dupa ce iese…