Noutati :

Atentie, timisoreni! Trebuie sa va schimbati buletinele daca locuiti pe aceste strazi! LISTA!

21 martie, 2015 - 10:55 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. 54 de strazi din Timisoara au primit nume „noi”, dupa ce reprezentantii Primariei Timisoara au decis sa schimbe denumirile acestora. Motivul? Multe din strazile din Timisoara au nume gresite sau… inexacte. Primarul Nicolae Robu nu exclude ca pe viitor si alte artere sa primeasca nume „noi”.

In sedinta Consiliului Local de vineri, alesii au aprobat fara intrebari corectarea denumirilor in cazul a 54 de strazi, care poarta numele unor personalitati scrise gresit. Erori, cum le numeste primarul Nicolae Robu.

„Tabelul cu denumiri de strazi propuse spre a fi corectate cuprinde un numar de 54 de strazi din Timisoara, care figureaza in Nomenclatorul Stradal cu denumiri inexacte, care au suferit de-a lungul timpului modificari, abateri de la denumirile initiale, autentice, ale personalitatilor pe care le reprezinta”, se arata in hotararea adoptata de consilierii locali.

Problema este ca timisorenii care locuiesc pe cele 54 de strazi trebuie sa-si schimbe actele de identitate. O parte din consilierii locali au votat crezand ca oamenii nu vor fi nevoiti sa-si schimbe buletinele.

„Ei vor trebui sa-si schimbe actele de identitate, dar noi nu punem presiune pe ei sa le schimbe acum, pentru ca a aparut aceasta hotarare de consiliu. In timp, le vor schimba, cu diverse oportunitati. Nu o sa-i amendeze nimeni, pentru ca diferente de o litera si chiar diferente mai mari intre denumirile strazilor aflate la diverse institutii si denumirile din buletine au existat dintotdeauna si nimeni nu a primit amenda pentru asa ceva. Majoritatea strazilor au modificari de cate o litera. Dar nu putem sa lasam orasul cu nume de mari personalitati pocite, ca rade lumea de noi”, a explicat primarul Timisoarei.

Edilul sustine ca pot exista si alte situatii, pe viitor, angajatii primariei nu au reusit sa ia la mana chiar toate denumirile de strazi.

„Acestea au fost identificate, eu nu garantez ca nu mai sunt si altele cu erori, dar acestea, 54, au fost identificate cu erori si cred ca asa este corect, sa le corectam. Primaria plateste. Acolo unde e o modificare de cate o litera nu inseamna modificare de denumire de strada, ca spirit al legii, asta este abordarea noastra. Legea-i lege, desigur, dar spiritul legii trebuie avut in vedere. Noi nu am schimbat numele strazii, noi am corectat numele, este o nuanta”, a mai spus Nicolae Robu.

Printre strazile care capata denumiri „noi” se numara si Anton Seiller, care se va numi Anton Seiler, Emanoil Ungureanu – in Emanuil Ungureanu, Enrico Carusso in Enrico Caruso, Gheorghe Pop de Basesti in George Pop de Basesti, Ion Ratiu in Ioan Ratiu, Nicolaus Lenau in Nikolaus Lenau, Virgil Simionescu in Virgil Simonescu si altele. Pe lista se afla si strada Paul Chinezu, care ar fi trebuit sa-si schimbe numele in Paul Chinezul, insa pana la urma alesii locali au atras atentia ca pana si in cartile de istorie numele generalului apare fara l, asa ca au decis sa ramana asa.

Puteti consulta lista completa AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe aleșii noștri locali are trebui sa-i intereseze lucruri mai importante decât schimbatul denumirilor de străzi. Ce să spun vom trăi mai bine după aceea. Robul se pare ca sclavii tăi o iau razna!

  2. Astia se plictisesc tare de tot.De aia si trag pe nas etnobotanice

  3. Bun strada mea adica „Dunarea” nu apare Yes Yes

  4. Nu este necesara aceasta schimbare,mofturi.Greselile de genul asta vor fi scump taxate….din buzunarul Timisorenilor. Pe linga CI (asta se rezolva mai ieftin) veti avea surprize cand vindeti o proprietate de pe strazile cu pricina(asta necesita umblatura la Cadastru……si bani..