Noutati :

Atentie, timisoreni! Facturile la incalzire vin mai devreme. Cum se salveaza Colterm?

15 ianuarie, 2015 - 10:17 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Noi informatii pentru timisoreni abonati la sistemul centralizat de incalzire! Facturile la intretinere vor veni mult mai devreme incepand cu luna februarie a acestui an. Reprezentantii Federatiei Asociatiilor de Locatari din Timisoara s-au intalnit cu conducerea Colterm si au ajuns la aceasta concluzie.

„Nu o sa mai fie data de facturare in 30, ci in 5. Fata de cum este acum, facturile vor veni mai devreme. Cei de la Colterm s-au angajat ca factura din ianuarie va veni din data de 10 februarie. Pisica e la Colterm”, ne-a spus Petru Olariu, presedintele FALT.

Potrivit lui Olariu, facturile emise de la furnizor ajung cu intarziere la asociatii, iar acestea nu pot face la timp listele cu cheltuieli si ajutoarele de incalzire.

„Ca atare, se intarzie foarte mult cu incasarea cheltuielilor si cu plata catre furnizori, ceea ce creeaza probleme atat pentru asociatie, care ajunge sa plateasca penalitati pentru plata cu intarziere, cat si pentru Colterm, care daca nu incaseaza contravaloarea serviciilor furnizate la timp, nu poate face platile la timp catre furnizorii de combustibil, platind si ei la randul lor penalitati”, explica presedintele FALT.

Asadar, Colterm va avea timp sa faca platile catre furnizori, pentru a nu mai acumula datorii. Asadar, pana la implementarea unor masuri care sa faca posibile procesarea, facturarea si distribuirea cat mai rapida a facturilor, s-a convenit ca facturile pe ianuarie vor veni mai repede in februarie.

„Incepand cu factura aferenta lunii ianuarie 2015, data de emitere a facturii, de la care se calculeaza penalizarile de intarziere, va fi data de 5 a lunii urmatoare efectuarii prestatiei. In lunile in care data de 5 cade intr-o zi nelucratoare facturile vor fi emise cu data primei zile lucratoare dupa data de 5. Facturile se vor distribui la asociatii pana la data de 10 ale lunii”, mai spune Petru Olariu.

Mai mult decat atat, Colterm va informa pe site-ul societatii data de la care se pot ridica facturile de catre cei care au solicitat in scris sa li se retina facturile pentru a fi ridicate direct de la Colterm, astfel aceste persoane nu mai trebuie sa mearga de mai multe ori ca sa intrebe daca pot ridica facturile, asa cum s-a intamplat pana acum.

Potrivit celor de la FALT, conducerea Colterm a promis ca din primavara vor incepe sa monteze contoare cu citire de la distanta, astfel incat procesul de citire si facturarea sa se faca mai repede.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Dar platile de ce nu se fac si la banci? E singura regie care are inca casierie si eventual plata la Bancpost. Domnul Olaru, de asta nu te interesezi?

  2. Legea spune ca penalitati se percep la o luna de la primirea facturii! Nu de la eliberarea ei si retinerea prin cine stie ce birouri!