Noutati :

Atentie, timiseni. Ce trebuie sa faceti ca sa va protejati instalatiile de apa in sezonul rece

26 februarie, 2018 - 05:57 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Neplacerile produse de conducte de apa sparte, in sezonul rece, nu sunt mici si duc la intreruperi in furnizarea continua a apei. Acestea pot fi evitate, insa, prin cateva masuri simple, luate din vreme. Astfel, Aquatim are cateva recomandari pentru a evita efectul frigului asupra instalatiilor de apa din casa si din exterior.

Toate instalatiile de apa expuse frigului, cum ar fi cele montate in aer liber sau in spatii neincalzite (poduri, subsoluri, garaje etc) trebuie fie scoase din functiune si golite de apa inainte de venirea vremii reci, fie sa aiba parte de protectie la inghet.

Pentru a rezista iarna afara, conductele de apa au nevoie de un strat protector termic, iar astfel de „haine” pentru imbracat conductele se gasesc in magazinele de bricolaj sau de pe piata constructiilor si sunt, de regula, tuburi din materiale termoizolante, care se monteaza cu usurinta pe acestea. Este esential ca toate imbinarile unei instalatii – coturi, teuri etc. – sa fie protejate corespunzator, pentru ca un mic „buzunar” de apa expus temperaturilor negative poate ingheta in mai putin de o ora si bloca astfel intreaga instalatie. De asemenea, un astfel de blocaj poate sa produca spargerea instalatiei ca urmare a cresterii volumului apei prin inghetare.

Tot la capitolul pregatiri pentru perioadele geroase intra si verificarea instalatiilor din curte si din casa si repararea oricaror robineti care picura. Un punct important pe lista de verificari sunt caminele de apometru, unde se recomanda curatarea capacelor, a interiorului caminelor si verificarea robinetilor din camin, concomitent cu protectia termica a ansamblului de masura din camin.

Aquatim reaminteste clientilor ca sunt responsabili de protejarea contoarelor montate pe proprietatea lor si vor suporta cheltuielile aferente, cand contorul s-a spart sau defectat din cauza inghetului, fiind insuficient protejat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...