Noutati :

Atentie, soferi! Se schimba legea cazierului auto! Vezi noi masuri pentru conducatorii auto din Romania!

6 iunie, 2012 - 12:07 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Mentiunile privind permisele retinute si sanctiunile aplicate,  care se regasesc la ABATERI, se sterg automat in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a fost savarsita fapta, se arata intr-un nou ordin al MAI, pus in dezbatere publica.

Pana acum, aceste mentiuni erau pastrate pentru un termen nelimitat. De exemplu, daca aveai permis de 30 de ani, istoricul tau includea chiar si sanctiunile din primul an de sofat.

Se face exceptie de la regula celor 5 ani in urmatoarele situatii:

– ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni care au avut ca rezultat decesul sau vatamarea corporala a unei persoane, savarsite datorita nerespectarii regulilor de circulatie;

– ca urmare a constatarii unor fapte ce constituie infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice;

– ca urmare a existentei unei hotarari judecatoresti definitive care prevede aplicarea pedepsei complementare a interzicerii exercitarii profesiei sau ocupatiei de conducator de autovehicule;

– cand permisul de conducere a fost obtinut cu incalcarea normelor legale, precum si atunci cand a fost obtinut in perioada in care titularul permisului de conducere era cercetat sau judecat in cadrul unui proces penal pentru savarsirea unei infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice.

In aplicatia electronica „Abateri”, politistii introduc mentiunile privind permisele retinute si sanctiunile aplicate in termen de 24 de ore de la sanctionarea soferului.

La cerere, posesorii de permise de conducere pot cere acest istoric al sanctiunilor (e cerut deseori vanzatorilor de masini).

Citeste mai multe pe www.mai.gov.ro!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...