Noutati :

Atentie, soferi! Se inchide traficul pe Calea Bogdanestilor din Timisoara. Se va circula deviat si pe alte strazi din zona

19 iulie, 2021 - 03:29 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
3

TIMISOARA. Nu se va putea circula, timp de doua luni, pe un tronson important din Calea Bnogdanestilor din Timisoara, iar traficul va fi deviat pe alte strazi din zona.

Reprezentantii Primariei anunta ca, intre 20.07.2021 – 19.09.2021, este interzis accesul pe tronsonul cuprins intre strazile Razboieni si strada Tacit. De asemenea, va avea loc devierea traficului rutier de pe Calea Bogdăneștilor pe străzile Dunărea, Războieni, Tacit, în vederea executării lucrărilor la linia cale tramvai, a fundației pentru catenară și a grinzilor pentru linie, în cadrul obiectivului de investiție ”Reabilitarea liniilor de tramvai și modernizarea tramelor stradale în Municipiului Timișoara, Traseul 5 – Calea Bogdăneștilor”.

Va reamintim, conform proiectului, lucrarea de „Reabilitarea liniilor de tramvai si modernizarea tramelor stradale in Municipiul Timisoara, Traseu 5, Calea Bogdaneastilor” cuprinde reabilitarea liniei cale de tramvai, care va fi dubla si se va amplasa in axul strazii, in platforma proprie, largirea la 2 benzi pe sens a carosabilului, amenajarea de trotuare, piste pentru biciclete si de zone verzi, aducandu-se astfel o contributie substantiala la reducerea emisiilor de poluanti in atmosfera, reducerea prafului, a nivelului de zgomot si implicit la cresterea confortului si sigurantei circulatiei. Se vor realiza 2,1 km linie cale dubla de tramvai – 0,2 km linie cale simpla de tramvai – 35.900 mp suprafata carosabila modernizata – 7 bucati statii de tramvai – 12.220 mp suprafata trotuare – 4000 m piste pentru biciclete”.

Modernizarea Caii Bogdanestilor si a statiilor STPT de pe traseu aduce si o premiera la Timisoara. De-a lungul bulevardului, in cele 7 statii, vor fi montate automate pentru bilete.

Transformarea completa a Caii Bogdanestilor va costa de 98.100.00 fara TVA, adica putin peste 24 de milioane de euro, bani proveniti in mare parte din fonduri europene, contractul de finantare fiind iscalit inca din 2019.

Termenul de executie a lucrarii pe bulevardul Bogdanestilor este de 28 de luni.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Care ati spus ca Fritz nu face nimic? Uite ca blocheaza strazi mai ceva ca predecesoru. Si asta cand le blocheaza asa raman…

    • drumaru, inteleg ca esti adeptul schimbarilor in bine care se fac pocnind din degete, fara santiere si lucrari. Sau cu santiere care merg „rapid” – si se mai sparge de 5 ori dupa, ca nu s-au gandit si la retele, cabluri, canal etc.
      Ieri am trecut pe acolo – Cetatii inchis, Bogdanestilor in curs de inchidere, intersectia inchisa complet, circulatie deviata pe stradute. Erau la sapaturi pe lateral de arata ca-n Kandahar. Deci s-a lucrat deja destul, inainte de a se ajunge la faza care cere oprirea circulatiei. Nu s-a inchis de la inceput, ca sa stea constructorii rezemati in lopata. Deci? Foame mare in opozitie?

  2. Daaaaa…… toti soferii mergeam pe Bogdanestilor…..acum ne-am razgandit