Noutati :

Atentie soferi, se inchide circulatia pentru masini in zona Cetate a Timisoarei! Vedeti HARTA strazilor cu accesul interzis!

14 noiembrie, 2013 - 01:59 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Atentie, soferi! Incepand de luni, 18 noiembrie, nu veti mai putea circula cu masina prin Piata Libertatii, dar nici prin Piata Sf. Gheorghe sau pe strazile Gen. Praporgescu si E. Caruso. Muncitorii se vor apuca de sapat pentru reabilitarea zonei Cetate. In plus, dispar si o multime de locuri de parcare!

DESCARCA DE LA FINALUL ARTICOLULUI HARTA PDF!

Potrivit reprezentantilor Primariei Timisoara, se inchide complet circulatia pe sensurile de la Gheorghe Lazar spre Modex si Piata Marasti spre Modex. Nu se va putea intra cu masina niciunde in Piata Libertatii sau Piata Sf. Gheorghe ori pe strada Mercy, unde oricum era interzis accesul auto. Momentan, pietonii vor putea merge printre utilaje, mai ales ca tramvaiele vor circula in continuare prin Piata Libertatii. Oricum, soferii vor trebui sa se obisnuiasca cu strazile inchise, pentru ca la finalul lucrarilor de reabilitare, cele 10 strazi incluse in proiect vor deveni pietonale.

„Nu se va circula in zona Pietei Sfantul Gheorghe, pe strazile Enrico Caruso, gen. Praporgescu, Strada fara nume, pe strada Mercy de la 9 Mai la Savoya. De asemenea, va fi inchis total traficul rutier in zona Pietei Libertatii pe strada Vasile Alecsandri (de la strada 9 Mai la strada Dimitrie Cantemir), pe strada Victor Vlad Delamarina de la strada Alba Iulia la Lucian Blaga, pe strada E. Ungureanu de la Victor Vlad Delamarina la strada 9 Mai”, arata primarul Nicolae Robu.

Pe alte strazi se instituie sens unic, asa ca soferii vor trebui sa-si reorganizeze traseele. Vasile Alecsandri va avea insa dublu sens, de la intersectia cu Eugeniu de Savoya si pana in sensul de la Marasti.

„Pe strada D. Cantemir sensul actual se va inversa pe directia Telbisz spre L. Blaga. Strazi cu restrictii de circulatie, cu acces doar pentru riverani: V. Alecsandri de la Savoya la 9 Mai, V. V. Delamarina pe tronsonul Sf. Ioan – Piata Libertatii, strada L. Blaga pe directia J. Bolyai- D. Cantemir, cu mentiunea ca pe cele doua strazi se mentine sensul de mers, Savoya intre V. Alecsandru -Mercy. Pe strada L. Blaga, pe tronsonul I.C. Bratianu – J. Bolyai si pe V. Alecsandri pe tronsonul Savoya – Piata Marasti, este dublu sens pentru toate autovehiculele”, se arata intr-un comunicat emis de Primarie.

Specialistii din Primaria Timisoara atrag atentia ca nu se va mai putea face traversarea de la nord la sud a orasului prin zona Cetate. Vor trebui sa aiba in vedere faptul ca pe acolo vor circula toate vehiculele care intra in santier si care ies din santier.

Dispar locuri de parcare

Despre parcari, numai de rau. Nu exista alte locuri de parcare amenajate in alta parte pentru soferi. Care este recomandarea primarului Nicolae Robu?

„Recomandam soferilor sa foloseasca parcarile municipalitatii: Piata 700, cea din spatele magazinului Bega, Hotel Central, Piatra Craiului, cea care apartine CJT de langa Materna, precum si parcarile private din zona centrala”, spune Nicolae Robu.

Va reamintim, lucrarile de reabilitare din cartierul Cetate reprezinta un proiect mai vechi al Timisoarei initiat de administratia Ciuhandu care a pus piatra de temelie in primavara anului 2012. Acestea se vor executa treptat, cu aproape 15 milioane de euro, 80% din bani venind de la UE, ca fonduri nerambursabile.

Ar trebui sa fie complet refacute 10 strazi in zona Unirii: Sergent Constantin Musat, Vasile Alecsandri – pe tronsonul Piata Unirii si Libertatii, Lucian Blaga – pe tronsonul Piata Unirii si Piata Huniade, Florimund Mercy, Franceso Grisselini, Fara Nume 2, Radu Negru, Eugeniu de Savoya, General Praporgescu si Enrico Carusso.

In plus, vor fi schimbate aproape in intregime pietele Sfantul Gheorghe, Libertatii si Tarcului, exceptie facand Piata Unirii, care va ramane la fel. Se vor face insa si aici sapaturi, pentru inlocuirea retelelor subterane, dar si pentru inlocuirea pavajului, pavaj care se va pune din cladire in cladire, deci vor disparea trotuarele.

Lucrarile ar trebui sa fie gata pana in luna iulie a anului 2015.

HARTA PDF!

CITESTE SI: Centrul istoric al Timisoarei intra in santier: strazile se vor inchide rand pe rand, pana in 2015. FOTO!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. o harta din care sa se inteleaga ceva nu ati gasit ? ceea ce ati pus acolo este absolut INUTIL, plus aceeas iimagine 3D a primariei, la fel de inutila si ea

    • Corect. Sunt inutile insirarile de strazi blcoate si harta, ca nu se intelge nimic clar.

      Pe scurt ar fi ca parte de Est a Cetati (intre Punctel cardinale, Unirii, Bega si parcarea din spate) ramane circulatia neschimbata, si in coltul Nord-Vest (cu acces la Unirii si Lenau)
      … in rest totul e blocat.