Noutati :

Atentie soferi! S-au inmultit camerele video pentru controlul rovinietelor. Avertismentul CNADNR

18 decembrie, 2014 - 05:24 PM
Autor: Anonim      
Categorie: AUTO
1

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta participantii la trafic ca, incepand de astazi 18.12.2014, au fost puse in functiune pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi din Romania, 18 noi puncte fixe de control valabilitate rovinieta, prin intermediul carora vor fi inregistrate vehiculele care circula fara achitarea corespunzatoare a tarifului de utilizare (rovinieta), conform prevederilor OG nr. 15/2002, cu modificarile si completarile ulterioare.

Pana acum existau 33 puncte fixe de control si 14 puncte mobile de control prin intermediul personalului IGPR,  ISCTR si CNADNR SA (in punctele de trecere a frontierelor), cu drept de verificare a detinerii rovinietei valabile.

Punctele de control puse in functiune astazi, sunt amplasate in zone in care acestea nu pot fi evitate de catre conducatorii auto.

Aceste puncte de control fac parte din sistemul informatic detinut de CNADNR SA, sistem care permite emiterea rovinietelor atat prin punctele de lucru ale Distribuitorilor autorizati de CNADNR SA, cat si prin intermediul SMS (pentru utilizatorii romani si doar pentru perioada minima de valabilitate pentru fiecare categorie de vehicul in parte), dar si pentru descurajarea utilizatorilor retelei de drumuri nationale si autostrazi de a circula fara a detine rovinieta valabila.

In anul 2015 vor fi puse in functiune inca 23 puncte de control a valabilitatii rovinietei. Astfel, prin intermediul tuturor acestor mijloace de control, CNADNR SA va acoperi in mare parte reteaua de drumuri nationale si autostrazi, in acest mod devenind aproape imposibila circulatia vehiculelor fara rovinieta valabila.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pe cand camerele video pe toate drumurile si intersectiile – in orase – sischimbarea legislatiei, astfel ca pe baza imaginilor inregistrate sa se poata trece la amenzi?
    poate mai scapam de jumatate din „smecheri”