Atentie soferi! Restrictii de circulatie pe drumurile din Timis, din cauza caniculei! Ce reguli trebuie sa respectati?

Canicula da peste cap traficul rutier pe drumurile din vestul tarii! Din cauza temperaturilor ridicate si a codului portocaliu emis de meteorologi, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a decis ca astazi, 25 iulie 2015, in intervalul orar 12.00 – 20.00, sa instituie o restrictie temporara de circulatie.

Sunt vizate vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone. Restrictia se aplica pe drumurile nationale si autostrazile din judetele judetele Bihor, Arad, Timis, Vaslui, Galati.

Sunt exceptate  transporturilr de persoane; transporturilr de animale vii si de produse perisabile de origine animala si vegetala; vehiculelr care participa la interventii in caz de forta majora; transporturilr funerare, postale, de salubritate, de echipamente de prim ajutor, distribuire de carburanti, marfuri sub temperatura controlata,  tractari vehicule avariat, distribuirea de apa si hrana in zonele calamitate, transporturi de apa imbuteliata sau de produse provenite din exploatari agricole.

CNADNR mai atentioneaza ca este posibila instituirea de restrictii de circulatie si  maine, 26.07.2015,  pentru judetele Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, inclusiv municipiul Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Braila, Galati, Vaslui.

Restrictionarea circulatiei este necesara pentru protectia sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate din timpul zilei, se produc deformatii majore ireversibile cu pierderea stabilitatii imbracamintii rutiere. Masura va fi dusa la indeplinire de catre Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania SA cu sprijinul organelor de Politie Rutiera.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...