Opinia Timisoarei

Atentie, soferi! Merg radarele fixe din trafic, la iesirile din Timisoara! Ce se intampla cu amenzile?

TIMISOARA. Agitatie mare zilele acestea in randul soferilor care au observat ca functioneaza camerele de supraveghere a traficului de la iesirile din Timisoara si merge afisajul radarelor fixe.

CITESTE SI: In premiera in Romania! Cum vor fi amendati soferii din Timisoara, dupa omologarea si certificarea radarelor si a detectiilor de trecere pe rosu? Explica seful Politiei Rutiere Petru Rumega in INTERVIURILE TIMISOAREI, singura emisiune interactiva LIVE pe Facebook in Timisoara

Cat despre momentul asteptat cu sufletul la gura de soferii din Timisoara, acela in care radarele si detectiile de trecere pe rosu vor fi certificate si omologate, iar politistii vor trece la amenzi, acesta e inca indepartat.

Conducatorii auto pot rasufla usurati. In ceea ce priveste radarele fixe de la iesirile din oras, este vorba doar de teste, ne asigura reprezentantii Politiei Rutiere Timis. Acestia spun ca nu au primit inca niciun document de la Primaria Timisoara legat de omologarea si certificarea aparaturii radar si, in consecinta, NU dau amenzi.

Afisajul electronic atasat camerelor de la iesirile din oras arata faptul ca acestea sunt in probe, indica viteza si numarul de puncte cu care un sofer grabit ar putea fi sanctionat. Dar atat. Exact cum se intampla si la Pasajul Michelangelo.

CITESTE SI: Cea mai curajoasa vanzatoare din Timisoara! Cum a scos un hot in suturi dintr-un magazin? VIDEO! 

Nu demult, in emisiunea INTERVIURILE TIMISOAREI, realizata de opiniatimisoarei.ro si Orasul Timisoara, cms sef Petru Rumega, care conduce Serviciul Politiei Rutiere Timis, a explicat intreaga procedura de dupa surprinderea abaterii de la disciplina rutiera a unui sofer cu ajutorul tehnicii din cadrul Sistemului de Trafic Management. Evident, cand acesta va fi omologat si certificat corespunzator pentru a fi folosit de catre agentii rutieri.

Conducatorul auto va fi indentificat, dupa care va primi procesul verbal si i se va retine permisul de conducere. Constatarea contraventionala se face de catre politistul rutier, personal sau cu ajutorul unui mijloc tehnic certificat. Constatarea contraventionala nu o face nimeni din Primaria Timisoara, doar politistul rutier„, spunea cms sef Petru Rumega.

Odata obtinute imaginile care arata ca un conducator auto a trecut pe rosu sau a depasit viteza, incepe o inevstigatie simpla. Proprietarul masinii primeste acasa o instiintare.

Instiintarea primita acasa va contine o solicitare: va rugam sa ne comunicati cine a condus masina cu nr. de inmatriculare indicat, la data de… ora de…, persoana care a fost surprinsa savarsind o abatere. Nu se va spune ce abatare. Si proprietarul va trebui ca in termen de 5 zile de la primirea instiintarii sa comunice Politiei Rutiere datele persoanei care a condus si aceleia i se va aplica sanctiunea„, mai preciza seful Serviciului Politiei Rutiere Timis in INTERVIURILE TIMISOAREI.

Proprietarul autovehicolului trebuie sa stie ca o declaratie falsa cu privire la identitatea celui care a condus masina in culpa este fapta penala.

Daca a condus masina un prieten din Serbia, verificam la frontiera daca a fost sau nu in tara, iar daca e o declaratie falsa, e deja o fapta penala. Si sarbii, ca toti strainii, sunt sanctionati in Romania pentru astfel de abateri. Exista proceduri legale pentru toti, fie din UE, fie din afara„, a mai spus Petru Rumega.

Timisoara va fi primul oras din Romania in care soferii indisciplinati vor fi sanctionati cu ajutorul unui sistem de trafic management.

Acest mod de instiintare si mai apoi sanctionare, cu mijloace fixe, va fi primul din Romania. Mai exista un sistem similar la Zalau care insa nu functioneaza„, a declarat Petru Rumega.

Seful Serviciului Politiei Rutiere Timis n-a putut estima cat va mai dura pana cand va intra in vigoare acest nou sistem de sanctionare a abaterilor in traficul din Timisoara, intrucat toate aceste demersuri pentru omologare si certificare cad exclusiv in sarcina Primariei.

 

Exit mobile version