Noutati :

Atentie, soferi! Cresc amenzile de circulatie, de luna viitoare!

6 aprilie, 2016 - 08:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Din 1 mai, odata cu cresterea salariului minim pe economie, cresc si amenzile de circulatie. Potrivit unei decizii a Guvernului, adoptata la sfarsitul anului trecut, din 1 mai, salariul minim va creste de la 1050 de lei la 1250 de lei. Astfel, si punctul de amenda se va majora cu aproape 20%.

Potrivit Codului Rutier, amenzile se stabilesc pe clase, in functie de numarul de puncte de amenda aplicate. Un punct de amenda este egal cu 10% din salariul minim brut pe economie, astfel ca o crestere a salariului aduce cu sine si cresterea amenzilor.

Astfel, cele mai mici amenzi ce se vor aplica, din 1 mai, vor fi cele pentru vorbitul la telefon, nesemnalizat sau nepurtarea centurii de siguranta si vor ajunge la 250 de lei. Iar cele mai mari sanctiuni care vor putea fi aplicate persoanelor fizice, care ajung la 20 de pucte de amenda, ajung chiar si la 2.500 de lei. Cu astfel de sume pot fi amendati cei care circula cu autoturisme cu Inspectia Tehnica Periodica expirata sau cei care conduc masini fara sa aiba montate placutele de inmatriculare.

Detalii aici.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...