Atentie, soferi! Am putea circula cu viteza mai mare pe autostrazi si drumuri expres. Printre initiatorii proiectului este si un deputat de Timis

Limita de viteza pe autostrazile din Romania, dar si pe drumurile expres ar putea fi modificata, daca un proiect de lege va fi adoptat.

CITESTE SI: ‘Captiv’ in mijlocul unei razii a politistilor din Timis, un piroman a fost incatusat la cateva ore dupa ce a dat foc unei case 

Fostul ministru al Transporturilor, Catalin Drula, si deputat de Timis, i-a cerut Ministrului Afacerilor Interne, inainte de a pleca din minister, sa faca demersuri pentru ca limita maxima de viteza permisa pe autostrada sa creasca de la 130 km/h la 140.
O majorare ar putea fi aplicata si pentru drumurile expres, unde viteza ar creste de la 100, la 120 de kilometri, scrie ziare.com.

Catalin Drula a si depus saptamana aceasta la Senat un Proiect de Lege in acest sens.

Un avantaj semnificativ al cresterii vitezei de circulatie pe drumurile expres si pe autostrazi îl reprezinta cresterea ratei de rentabilitate – RIR (conditia ca un obiectiv sa fie finantat din Fonduri Europene nerambursabile este ca RIR sa fie minimum 5 %) calculata in cadrul Analizei Multicriteriale a variantelor de traseu, punand astfel in evidenta, economiile de timp realizate in comparatie cu drumurile nationale. Avand in vedere cele prezentate mai sus, va rugam domnul ministru, sa dispuneti demararea tuturor actiunilor necesare in vederea modificarii limitelor de viteza pentru drumurile expres din Romania de la 100 km/h la 120 km/h. Iar pentru autostrazi de la 130 la 140 km/h”, se arata in adresa transmisa de Catalin Drula Ministerului Afacerilor Interne.

O modificare a Codului Rutier se poate face prin Ordonanta de Urgenta (doar pentru un Guvern cu puteri depline) sau Proiect de Lege. Eventuala crestere a limitei de viteza ar insemna ca, pe autostrada se va putea circula cu 150 km/h (Codul Rutier prevede o marja de cel mult 10 km/h. fara amenda) respectiv 130 km/h pe Drumul Expres.

Foto: auto-bild.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Cui prodest? Sau vrem noi alegatori cu fara? spune:

  O modificare a Codului Rutier …. Eventuala crestere a limitei de viteza ar insemna ca, pe autostrada se va putea circula cu 150 km/h (Codul Rutier prevede o marja de cel mult 10 km/h. fara amenda) respectiv 130 km/h pe Drumul Expres.
  Ciudat, in loc de km in plus vrem km/ora in plus!
  Mi-am adus aminte de zicala „erori au fost erori sunt inca” idi au fost idi sunt inca” (si vor fi cu nemiluita!!
  Doar atat ce facem cu starea drumurilor cu accesul pe acestea cu latimea benzilor (redusa la minim). Ne credem Germania, ustria ,, unde STRICT PE PORTIUNI RESTRICTIA de 130 km/h este suspendata!
  Einstein s-ar minuna pentru „cresterea la infinit” a prostiei!

 2. Eu spune:

  Și în Bulgaria limita de viteză pe autostradă e tot 140 km/h.