Opinia Timisoarei

Atentie! Se inchide unul dintre cele mai circulate poduri din Timisoara. Pasarela Indragostitilor va fi demolata

TIMISOARA. Pasarela Indragostitilor, care leaga pietonal Parcul Copiilor de Parcul Regina Maria, urmeaza sa fie inchisa. Decizia a fost luata de Comisia de Circulatie din cadrul Primariei Timisoara, din cauza faptului ca podul se afla intr-o stare avansata de degradare si trebuie demolat.

In locul actualei pasarele urmeaza sa fie construita o alta, tot pietonala, insa mai lata, si care va trebui sa permita trecerea ambarcatiunilor de agrement si transport public de persoane pe canalul Bega.

Noua pasarela va fi construita dintr-o structura de otel-beton, avand o forma simpla si armonioasa. Aceasta va fi mai lata si mai spatioasa decat cea veche, va fi iluminata arhitectural si va avea puncte de belvedere langa rampele de acces pentru a nu restrictiona circulatia pe pod„, spun reprezentantii Primariei Timisoara.

Deocamdata, abia au inceput demersurile pentru realizarea noului pod pietonal. A fost trimis Studiul de Fezabilitate catre Comisia Tehnica a Primariei, care trebuie sa elibereze un ultim aviz, si abia apoi proiectul privind indicatorii tehnico-economici vor fi supusi votului in Consiliul Local. Ceea ce inseamna ca, ulterior, va trebui intocmit proiectul tehnic si abia apoi va fi cautat un constructor care sa realizeze lucrarile.

Va reamintim, in urma cu fix 3 ani, era lansata licitatia pentru a gasi o firma care sa reabiliteze pasarela. Atunci se avea in vedere refacerea structurii pasarelei si a parapetilor metalici ai acestora.

Pasarela Indragostitilor a fost construita in 1949 si este utilizata pentru a conecta Parcul Copiilor (malul drept) si Parcul Regina Maria, respectiv intersectia dintre bd. Corneliu Coposu si str. H. Pestalozzi (malul stang).

Exit mobile version