Atentie, se filmeaza! Alegerile parlamentare, supravegheate audio-video

Guvernul a luat noi masuri pentru a asigura de corectitudinea alegerilor parlamentare din aceasta iarna.

„Pentru cresterea increderii cetatenilor in corectitudinea operatiunilor de numarare a voturilor, procedurile realizate de la incheierea votarii si pana la parasirea localului sectiei de vot de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare, vor fi inregistrate video si audio. Inregistrarea va fi facuta de catre operatorul de calculator, cu ajutorul tabletelor aflate in dotarea sectiilor de votare”, potrivit unui comunicat emis de Guvern.

Inregistrarile vor putea fi folosite de Biroul Electoral Central pentru a solutiona eventuale sesizari si vor fi pastrate timp de 3 luni de la data publicarii rezultatelor alegerilor.

In plus, pentru alegerile parlamentare vor fi achizitionate si plicuri din plastic, transparente, prevazute cu un sistem de sigilare care sa nu permita desfacerea decat prin rupere. In acest fel, plicurile nu vor putea fi desfacute si resigilate pe parcursul numararii voturilor.

Citeste mai mult pe RTV.NET.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.