Noutati :

Atentie, parinti! Se da startul la inscrierile la gradinitele din Timis. Pregatiti dosarele!

3 mai, 2017 - 11:46 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Noutati pentru parintii care au copii la gradinita! In curand, incep inscrierile si reinscrierile celor mici in invatamantul prescolar.

CITESTE SI: Vedetele care vor urca pe scena din Piata Unirii, de Ziua Europei, la Timisoara! Vezi programul concertelor! 

Parintii copiilor cu varste intre 3 si 6 ani, care urmeaza sa fie cuprinsi in invatamantul prescolar, trebuie sa urmareasca doua etape. Prima se refera la reinscrierea copiilor care frecventeaza gradinita in acest an si urmeaza sa o frecventeze si in anul scolar 2017-2018. Apoi, cea de-a doua etapa se refera la inscrierea copiilor nou veniti.

Astfel, reinscrierile micutilor in invatamantul prescolar vor incepe din 8 mai, iar inscrierea copiilor nou intrati in sistem va demara in 22 mai 2017.

CITESTE SI: Sistemul unicat prin care pasajele se deszapezesc singure la Timisoara! Dezvaluirea facuta de primarul Nicolae Robu 

„Orarul reinscrierilor si, respectiv, al inscrierilor vor fi stabilite de conducerea unitatii de invatamant si vor fi afisate, la loc vizibil, in fiecare gradinita, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia, daca exista, si, eventual, pe site-ul inspectoratului scolar. Ocuparea locurilor libere, dupa finalizarea etapei de reinscrieri, se va face, de regula, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta, respectiv: grupa mare (copii de 5 ani), grupa mijlocie (copii de 4 ani) si grupa mica (copii de 3 ani). In baza HG nr.1252/2012 si in limita locurilor disponibile, pot fi inscrisi in grupa mica si copii cu varsta cuprinsa itre 2 si 3 ani. In situatia in care intr-o unitate de invatamant numarul cererilor de inscriere a copiilor in invatamantul prescolar, primite de la parinti, este mai mare decat numarul de locuri libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale si criterii de departajare specifice”, transmit reprezentantii Inspectoratului Scolar Timis.

CITESTE SI: N-a mai vazut Timisoara una ca asta! Am putea avea un sens giratoriu suspendat, la 10 m inaltime! Anuntul primarului Nicolae Robu 

In anul scolar 2017-2018, in Timis sunt aprobate 854 de grupe cu un numar de 19.314 locuri. Dintre acestea, aproape 350 sunt in mediul rural, iar peste 400 sunt in mediul urban.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...