Noutati :

Atentie, parinti! Noutati la inscrierea in clasa pregatitoare, la Timisoara si in judet. Ce conditii trebuie indeplinite pentru ca micutii sa fie inmatriculati?

23 februarie, 2016 - 02:12 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. De saptamana viitoare, micutii care vor incepe scoala in luna septembrie pot fi inscrisi in clasa pregatitoare si in clasa intai. Astfel, intre 29 februarie si 18 martie, parintii vor putea depune cererile de inscriere, la scolile in care vor sa invete copiii lor.

Si anul acesta, micutii care nu vor implini 6 ani pana in 31 august sunt nevoiti sa treaca prin testarile psihosomatice, pentru a demostra ca sunt pregatiti sa inceapa scoala.

„Vor fi evaluati copiii care nu au varsta necesara pentru a fi inscrisi la scoala, dar parintii vor sa ii inscrie in clasa pregatitoare. Daca rezultatul evaluarii arata ca acel copi este pregatit, va fi inscris la scoala. Pentru cei care nu primesc aviz acum pentru a fi inscrisi in clasa pregatitoare se va tine cont pana la inceperea anului scolar de evolutia lui psihosomatica si, daca poate sa treaca testul psihosomatic, poate fi inscris in toamna, dar doar pe locurile ramase libere”, a declarat Aura Danielescu, inspector general al ISJ Timis.

Ca o noutate, de acum, elevii nu vor mai putea fi inscrisi direct in clasa intai, fara a trece mai intai prin clasa pregatitoare. Cu toate acestea, au fost aprobate si exceptii, acolo unde, din motive personale, parintii nu si-au putut inscrie micutii la scoala, in clasa pregatitoare.

„A venit o nota de la Minister, referitoare la inscrierea directa in clasa intai, in anumite conditii. Noi am intocmit o lista cu locurile libere la clasa intai in judetul Timis, iar cei care se vor inscrie pentru anul urmator scolar vor putea ocupa strict aceste locuri existente, pentru ca nu vom putea crea alte clase. In clasa intai pot fi inscrisi copiii care au 7 ani impliniti pana la 31 august si care, din motive personale, nu s-au inscris anul trecut la clasa pregatitoare. Parintii trebuie sa motiveze foarte exact de ce nu au inscris copilul la scoala in clasa pregatitoare anul trecut”, a mai spus inspectorul general.

Cum si cand se fac inscrierile in clasa pregatitoare?

Cele mai mari probleme raman si anul acesta inscrierile copiilor in clasa pregatitoare. Reprezentantii Inspectoratului Scolar nu au reusit sa gaseasca o modalitate prin care sa evite ca un numar mare de elevi sa se indrepte spre doar cateva scoli din oras.

„In etapa intai sunt in continuare mai multe faze, in prima faza vor fi inscrisi copiii care apartin de circumscriptie si toti copiii care apartin circumscriptiei vor fi inmatriculati si apoi inscrisi. Daca sunt mai multe solicitari decat stim noi ca exista copii in circumscriptie, Inspectoratul Scolar prin Consiliul de Administratie va asigura cuprinderea tuturor copiiilor din cadrul circumscriptiei”, a spun Aura Danielescu.

In plus, reprezentantii Inspectoratului Scolar au avut intalniri atat cu parintii cat si cu invatatorii, pentru a le explica ce inseamna inscrierea unui numar mare de elevi la o singura scoala.

„Parintele trebuie sa fie instiintat de faptul ca, din cauza unor solicitari foarte mari la unitatea de invatamant, e posibil ca orele sa nu se desfasoare la unitatea de invatamant si clasele sa fie mutate in alte locatii, in alta unitate. Va apartine ca titulatura de scoala respectiva, dar cursurile sa se desfasoare in alt cartier, in alta locatie”, a completat Aura Danielescu.

Intre 23 februarie si 16 martie vor avea loc evaluarile nivelului de dezvoltare psihosomatica a micutilor. Iar din 29 februarie pana in 18 martie parintii vor completa online sau la scolile la care vor sa isi inscrie copiii, cererile-tip de inscriere. Parintii vor putea completa fisele de luni pana vineri, intre orele 8 si 18, dar si sambata, intre orele 9 si 13.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...