Noutati :

Atentie, parinti! Inscrierile in clasa pregatitoare s-au incheiat, incep inscrierile la gradinita in Timis!

21 mai, 2013 - 02:20 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Parintii care şi-au inscris copiii in clasa pregatitoare in cea de-a doua etapa mai au de asteptat pana la aflarea rezultatelor. Intre timp, incep emotiile pentru cei care cauta un loc in grupa mica.

In cea de-a doua etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare parintii au avut ocazia sa-şi inscrie copiii la alta scoala decat cea de circumscriptie, dar asta numai in limita locurilor disponibile.

Si, cum la cele mai cautate scoli din oras clasele erau aproape complete dupa prima etapa de inscrieri, parintii mai au un hop de trecut.

Solicitarile de inscriere vor fi analizate de consiliile de administratie ale fiecarei scoli, care vor aplica criterii de departajare stabilite prin metodologia elaborata de Ministerul Invatamantului (copii cu grad de handicap, orfani, copii proveniti din centre de plasament sau aflati in plasament familial, copii care au frati inscrisi deja in unitatea de invatamant, etc.) , dar si cele stabilite pe plan intern. Printre cele mai frecvent utilizate se numara:

•    Copilul are un parinte cadru didactic in scoala respectiva
•    Locul de munca a unuia dintre parinti se afla in apropierea scolii resspective
•    Copilul se afla in grija bunicilor sau a altor rude care domiciliaza pe raza unitatii de invatamant.
•    Cel putin unul dintre parinti este absolvent al scolii respective
•    Parintii sunt implicati in planuri de dezvoltare sau proiecte ale scolii

In cea de-a doua etapa a inscrierilor in clasa pregatitoare au fost depuse, in judetul Timis, 305 cereri de inscriere. Afisarea rezultatelor finale ale inscrierilor in clasa pregatitoare va avea loc in 24 mai.

In perioada 27-31 mai vor fi centralizate si solutionate de catre inspectoratele scolare cererile pentru copiii care nu au fost inscrisi pana atunci in nicio unitate de invatamant.

Incep inscrierile la gradinita. Batalia se da pe locurile din cele situate in zona centrala

In cazul gradinitelor din judetul Timis, prima etapa consta in reinscrerea copiilor care frecventeaza deja invatamantul prescolar. Aceasta se desfasoara in perioada 20-24 mai.  „Bobocii” vor putea fi inscrisi in grupa mica in perioada 3 – 7 iunie. Confrom reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean sunt suficeinte locuri pentru toti copiii.

„Faptul ca anul trecut practic doua generatii au mers in clasa pregatitoare, precum si functionarea acesteia in cadrul scolilor, a redus presiunea pe locurile din gradinite. Estimam ca sunt suficiente, la ora actuala. Pe de alta parte, si aici va fi aglomeratie mare pentru anumite unitati – mai ales cele situate in zonele centrale – in timp ce la gradinitele de la periferie vor ramane, probabil, locuri libere” apreciaza Francisc Halasz, inspector scolar general adjunct.

In perioada 10 – 11 iunie,  Consiliile de Administratie din gradinite vor examina cererile de inscriere, urmand ca in 13 iunie sa comunice rezultatele. In 14 iunie se vor putea depune eventualele contestatii iar 18 iunie se afiseaza listele definitive cu cei inscrisi in grupa mica.

In limita locurilor libere, la gradinite pot fi inscrisi si copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 3 ani, dar fara ca pentru acestia sa fie infiintate grupe speciale.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...