Atentie, parinti! Greva profesorilor schimba calendarul inscrierii in clasa pregatitoare

FOTO: observatornews.ro

Dupa ce evaluarea elevilor din clasa a VI-a a fost amanata cu o saptamana, Ministerul Educatiei a modificat si calendarul inscrierilor la clasa pregatitoare.

CITESTE SI: Nu va bateti joc de educatie si de viitorul Romaniei! Profesorii au iesit in strada la Timisoara. Video

Un ordin de ministru cu noile date a fost trimis la Monitorul Oficial, pentru publicare. Conform documentului semnat de ministrul Educatiei, schimbarile sunt valabile pentru perioada care urmeaza, scrie digi24.ro.

Pentru prima etapa de inscriere:

In perioada 29 mai – 6 iunie 2023, vor avea loc: procesarea, la nivelul unitatilor de invatamant, a cererilor prin care se solicita inscrierea la o alta unitate de invatamant decat scoala de circumscriptie, pe locurile ramase libere; repartizarea, la scoala de circumscriptie, a copiilor ai caror parinti/tutori legal instituiti/reprezentanti legali au solicitat inscrierea la alta scoala decat scoala de circumscriptie si nu au fost repartizati din lipsa de locuri si care au exprimat aceasta optiune in cererea de inscriere; afisarea, in unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratelor scolare a listei copiilor inmatriculati si a numarului de locuri libere.

Pentru a doua etapa de inscriere:

In perioada 6 – 12 iunie vor avea loc: depunerea, la unitatea de invatamant, a cererilor de inscriere pentru copiii care nu au fost cuprinsi in etapa anterioara; validarea cererilor de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

In perioada 13-19 iunie vor avea loc: procesarea cererilor de inscriere, la nivelul unitatii de invatamant, in limita locurilor ramase libere; afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.

In perioada 1 – 8 septembrie 2023, vor fi solutionate, de catre inspectoratele scolare, cererile parintilor/tutorilor legal instituiti/reprezentantilor legali ai copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...