Noutati :

Atentie la consumul de apa! Unele sate din Timis pot ramane fara apa, din cauza resurselor limitate!

1 august, 2016 - 10:37 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
0

TIMISOARA. Presiunea scazuta sau chiar lipsa apei la robinet sunt problemele cu care se confrunta locuitorii unor sate timisene, in perioadele caniculare. Astfel de situatii apar sistematic in localitatile cu resurse limitate de apa si consumuri sezoniere foarte mari. Orice consum peste medie de apa potabila – fie ca este pentru udatul gradinilor, spatiilor verzi sau pentru uz menajer – va fi resimtit de catre toti consumatorii bransati la reteaua respectiva.

Recent, probleme de acest fel au fost sesizate de clientii Aquatim din Bencecul de Sus, Herneacova si Murani, unde compania de apa a demarat actiuni de informare a consumatorilor, avertizand asupra consecintelor consumarii apei potabile in exces.

Aquatim recomanda clientilor sa foloseasca cat mai putin sau deloc apa potabila pentru udatul gradinilor sau gazonului. Pentru udatul gradinilor, este indicata folosirea unor surse alternative, cum ar fi forajele de mica adancime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie. Consumatorii sunt, de asemenea, avertizati sa-si limiteze consumurile de apa pe timp de seceta.

Folosirea rationala a resurselor de apa si prevenirea risipei este o responsabilitate comuna, a companiei de apa si a consumatorilor. Societatea Aquatim face tot ce tine de competenta sa tehnica pentru a asigura necesarul de apa in aceste localitati – forajele si retelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare.

Aquatim a facut investitii importante pentru ca si clientii sai din afara Timisoarei sa beneficieze de apa suficenta si de calitate corespunzatoare la robinet. in ultimii trei ani, au fost conectate la reteaua de apa a Timisoarei localitatile Albina, Ghiroda, Mosnita Noua, Mosnita Veche, Sacalaz, Sanmihaiu Roman si Utvin. In toate localitatile din aria de operare au fost instalate contoare.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...