Noutati :

Atentie, gospodari! Incepe CURATENIA de TOAMNA, la Timisoara! Cand trec masinile Retim pe strada ta?

7 octombrie, 2016 - 10:43 AM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. La Timisoara va incepe curatenia de toamna. Proprietarii de imobile trebuie sa isi pregateasca deseurile pentru a fi preluate de reprezentantii RETIM, conform programarii.

Curatenia de toamna are loc, la Timisoara, in perioada 24 octombrie – 8 noiembrie 2016.

SAPTAMANA I: 24-30.10.2016

LUNI 24.10.2016 in perimetrul strazilor: Closca – Cetatii (din Closca in Calea Torontalului) – Calea Torontalului (pana in Grigore Alexandrescu) – str. Grigore Alexandrescu (din Calea Torontalului in Closca)

MARTI 25.10.2016 in perimetrul strazilor: Calea Bogdanestilor (intre B-dul. Cetatii si Livezilor) – Livezilor – Mircea cel Batran (intre Livezilor si Tazlau) – Lt. O. Balea – Closca – Bd. Cetatii (intre Closca si Calea Bogdanestilor).

MIERCURI 26.10.2016 in perimetrul strazilor: Calea Bogdanestilor (intre B-dul Cetatii si Circumvalatiunii)
Circumvalatiunii (pana in Nera) – Nera – B. P. Hasdeu.

JOI 27.10.2016 in perimetrul strazilor: Barzava – Casian Munteanu – rambleu CFR – Tazlau – Mircea cel Batran (din Tazlau in Livezilor) – Livezilor (din Mircea cel Batran in Manole) – Madona – Cal. Bogdanestilor (din Madona in Barzava)

VINERI 28.10.2016 in perimetrul strazilor: Barzava – Cal. Bogdanestilor (din Barzava in B.P. Hasdeu) – B. P. Hasdeu (din Cal. Bogdanestilor in Dunarea) – Dunarea (din B.P. Hasdeu in Barzava).

SAMBATA 29.10.2016 in perimetrul strazilor: Cal. Aradului (din giratie Selgros pana in Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (intre Cal. Aradului si B-dul. Antenei) – Bd. Antenei – Popa Sapca – B-dul. Revolutiei (pana in Canal Bega) – Spl. N. Titulescu – Nufarul – Garii – P-ta Horatiu -16 Februarie – C. Brediceanu (din 16 Februarie in Circumvalatiunii) – Cal. Bogdanestilor – Bd. Cetatii – Cal. Torontalului – Felix – Loichita Vasile – Pelbartus.

DUMINICA 30.10.2016 in perimetrul strazilor: Cal. Aradului (din giratie Selgros pana in Cal. Lipovei) – Cal. Lipovei (intre Cal. Aradului si Bd. Antenei) – Bd. Antenei – Popa sapca – Bd. Revolutiei – Al. Mocioni – Spl. Industria Lanii – Spl. Penes Curcanul – Uzinei – Canal Bega (Valisoara).

SAPTAMANA II: 31.10-06.11.2016

LUNI 31.10.2016 in perimetrul strazilor: L. Rebreanu (din Martirilor in Buziasului) – Venus – Calea Urseni – Zona Braitim – Muzicescu (pana in Cal. Urseni) – Martirilor (din Muzicescu in Lidia).

MARTI 01.11.2016 in perimetrul strazilor: Cal. Urseni – Venus – Industriei – Olarilor – Buziasului (din giratie la capat).

MIERCURI 02.11.2016 in perimetrul strazilor: Sulina (din Cal. sagului in C-tin. Daniel) – Andreescu – Muncii, Ardealul (din Muncii in Dambovita) – Dambovita (din Ardealul in Banatul) – Vulturilor (din Banatul in Cal. sagului) – Cal. Sagului (din Vulturilor pana la iesire).

JOI 03.11.2016 in perimetrul strazilor: Spl. Sofocle (pana in Dambovita) – Ardealul (din Dambovita in Muncii) – Muncii (din Ardealul in Andreescu) – Andreescu (din Muncii in C-tin Daniel) – Bacalbasa (din C-tin Daniel pana la iesire) – zona Polona.

VINERI 04.11.2016 in perimetrul strazilor: Bujorilor (din Cal. Sagului in Al. Nicoresti) – Al. Nicoresti – Ceferistilor – Cal. Sagului (din Ceferistilor in Bujorilor).

SAMBATA 05.11.2016 in perimetrul strazilor: Spl. T. Vladimirescu (din M. Viteazul in Dambovita) – Dambovita (pana in Banatul) – Vulturilor (din Banatul in Cal. Sagului) – Cal. Sagului (din Eneas in Bujorilor) – Musicescu (din sagului in Martirilor) – Martirilor (din Musicescu in Averescu) Averescu (din Cal. Martirilor in Drubeta) – Drubeta (din Lidia in Independentei) Independentei – P-ta Balcescu – M. Viteazul (pana in Spl. Vladimirescu)

DUMINICA 06.11.2016 in perimetrul strazilor: Bd. V. Parvan – Spl. Nistrului – Spl. Morarilor – P-ta Sarmisegetusa – A. Saguna – Lunei – Cal. Buziasului (pana in giratie) – L. Rebreanu (din giratie in Cal. Martirilor) – Cal. Martirilor (din L. Rebreanu in Lidia) – Versului – Prezan (din Versului in Martirilor) – Drubeta (din Lidia in Independentei) – Independentei – P-ta N. Balcescu – M. Viteazul – Ana Ipatescu – Chisodei – Cercului – Diminetii – Apicultorilor – Musicescu.

SAPTAMANA III: 07 noiembrie 2016 -08 noiembrie 2016

LUNI 07.11.2016 in perimetrul strazilor: Cermena – Torac – Campului – F. Chopin – Saguna – Tigrului.

MARTI 08.11.2016 in perimetrul strazilor: Campului – Canal Bega – Calea Mosnitei.

In cadrul actiunii se colecteaza numai obiecte de uz casnic si gospodaresc si deseuri vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor.

Timisorenii trebuie sa cunoasca regulamentul colectarii deseurilor in timpul campaniei de toamna:
(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici scoaterea si depozitarea pe domeniul public in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia generala de primavara/toamna), de deseuri din amenajari interioare (moloz) si deseuri din curatirea pivnitelor si podurilor (praf de carbune, tigle, caramizi, faianta si gresie sparte).
(2) Este interzisa scoaterea si depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodaresc, a deseurilor vegetale rezultate din curatirea arborilor plantati pe aliniamentele stradale si a spatiilor verzi din jurul imobilelor ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice (Curatenia Generala de Primavara/Toamna) mai devreme de o zi fata de cea in care este programata colectarea, precum si dupa ziua in care este programata colectarea in zonele si cartierele din municipiul Timisoara.
(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociatiilor de proprietari/locatari, institutiilor publice, agentilor economici le revine obligatia sa depuna in ordine la bordura carosabilului, fara a impiedica circulatia, resturile provenite din taieri de corectie (ramuri) taiate la dimensiuni de maxim 1 metru si legate in snopi, deseurile si obiectele ce se colecteaza in cadrul actiunilor ecologice.

Reprezentantii RETIM fac apel catre toti cetatenii orasului pentru respectarea prevederilor legale in vigoare, pentru a evita astfel aplicarea de catre agentii constatatori a unor sanctiuni contraventionale cu amenzi ce pot fi cuprinse intre 500 si 2000 lei.

Deseurile rezultate din reparatii si amenajari interioare, in cantitati de sub 1 mc,  precum si deseurile de echipamente electrice si electronice – DEEE, se preiau gratuit de la populatie, pe baza actului de identitate, prin punctele de colectare-preluare situate la urmatoarele adrese:

–  Al. Avram Imbroane, Nr.70;
–  Calea Torontalului, Nr.94;
–  Str. Energiei, Nr.3;
–  Calea Mosnitei, Nr.2.
Punctele de colectare-preluare vor functiona de luni pana vineri, intre orele 08.00-16.00.

Pentru deseuri din amenajari interioare si din curatenia pivnitelor si podurilor in cantitati mai mari de 1 mc, se poate solicita pe baza de comanda containere de la  S.C. RETIM ECOLOGIC SERVICE S.A., str. Oituz nr. 3A sau la numerele de telefon: 0256/499537 sau 0256/220064.

Avand in vedere ca operatorul de servicii publice de salubrizare RETIM  a amplasat in municipiul Timisoara 58 de recipiente sub forma de clopot, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), respectiv hartie/carton, din care 25 de containere de culoare albastra pentru colectarea deseurilor de hartie/carton si 33 de recipiente de culoare verde, destinate colectarii deseurilor din sticla (alba si/sau colorata), rugam cetatenii sa depuna aceste deseuri in containere si sa indeparteze toate resturile de alimente din sticle si borcane inainte de a le depune. Aceste containere au fost amplasate in apropierea complexelor comerciale, precum si in statiile mijloacelor de transport in comun cu trafic intens din cartierele orasului.

Deseurile vegetale marunte si/sau frunze vor fi colectate in saci de plastic si vor fi depozitate la bordura carosabilului in ziua planificata pentru actiunea de curatenie de toamna.

Depozitarea oricaror tipuri de deseuri pe domeniul public dupa data de colectare planificata in cadrul actiunii de curatenie de toamna va fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 500 – 1000 lei pentru persoane fizice si 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informatii, cetatenii pot consulta pagina de internet a Primariei www.primariatm.ro  si pagina de internet a operatorului www.retim.ro.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...