Atentie, fumatori! Se scumpesc tigarile. Prima taxa pentru vaping impusa la nivelul Uniunii Europene

doc.ro

UE urmeaza sa propuna o taxa pentru vaping la nivelul blocului european, într-un efort de a reorganiza impozitarea industriei tutunului. Masura ar dubla accizele în statele membre cu taxe reduse pe tigari, potrivit unui proiect de document al Comisiei Europene.

CITESTE SI: Intersectia Gheorghe Lazar cu Cetatii se va inchide partial doua saptamani, la Timisoara. Ultimele imagini de pe santier. Video

Modificarile legislative, care fac parte dintr-un efort al Bruxelles-ului de a reduce rata fumatului, vor creste acciza minima a UE pentru tigari de la 1,80 euro la 3,60 euro pentru un pachet de 20 de tigari.

Asta va duce la cresterea preturilor în tarile din Europa de Est, unde pachetele se pot vinde cu mai putin de 3 euro.

Noul regim fiscal va alinia impozitarea noilor produse din tutun, cum ar fi vaping-ul si tutunul încalzit, la cea a tigarilor. Factorii de decizie politica din întreaga lume privesc din ce în ce mai putin favorabil popularitatea acestor noi produse în rândul tinerilor, scrie economedia.ro.

Produsele de vaping mai puternice vor fi supuse unei accize de cel putin 40%, în timp ce produsele de vaping mai putin puternice vor fi supuse unei accize de 20%. Produsele din tutun încalzit vor fi, de asemenea, afectate de o acciza de 55%, adica o rata de impozitare de 91 de euro la 1.000 de articole vândute.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...