Noutati :

Atentie, apa potabila nu este pentru udatul gradinii. Mai multe sate din Timis, in pericol sa ramana fara apa

2 iulie, 2020 - 09:21 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: UTILE
3

TIMISOARA. În condițiile în care vara lui 2020 se anunță a fi una deosebit de secetoasă și caniculară, Aquatim S.A. face încă un apel către consumatori să evite utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor.

Acest mesaj nu este o noutate, compania atrăgând și până acum atenția că sistemul de aprovizionare cu apă a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populației. Astfel, folosirea de către unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalți clienți din rețea. Iar dacă, urmare a secetei, s-ar ajunge și la o reducere a debitelor de apă ale sursei, ar putea interveni restricții în distibuție. Într-o asemenea situație de criză, utilizarea apei potabile pentru udatul grădinilor sau a spaţiilor verzi constituie contravenție și se sancționează conform legii.

Pentru posesorii de grădini există însă și soluții la îndemână, pe care Aquatim S.A. le recomandă. Una e instalarea în gospodărie a unor bazine de captare a apei de ploaie și folosirea acesteia. O alta e forarea de puțuri de mică adâncime. Ca exemplu, folosind o pompă acționată de un motor de 1 kW, costul cu energia electrică folosită pentru un m³ de apă extrasă e de șapte ori mai mic decât costul unui m³ de apă potabilă.

De-a lungul timpului s-au depistat însă și cazuri în care unii utilizatori au apelat la o metodă necinstită, încercând să ocolească contorul societății pentru a nu înregistra consumul real de apă potabilă. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea rețea, reprezentanții Aquatim S.A. reamintesc că o asemenea intervenție constituie infracțiune și se pedepsește conform legii.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Chestia cu Udatul in Gradina e praf in ochi….pai aici de fapt se acopera incompetenta Primariilor multor sate din Timis care bine mersi au cedat „afacerea” Aquatim-ului care nu face fata problemelor reale.Si chiar daca se uda gradinile – se uda pe banii cetatenilor .Problema este ca nu sunt forate destule puturi si nu sunt rezervoare de captare cu capacitate mare si se ard naibii motoarele pompelor sau se strica aceste pompe.Pana laurma cei mai multi isi vor fora fantana lor si cu Hidrofor – se vor deconecta de la reteaua de apa potabila a Aquatim-ului si va prospera Enel Banat.Dar lumea trebuie sa se spele si mai ales seara presiunea este foarte scazuta – apar probleme la Centralele Termice si altele.Stresul si Indignarea se accentueaza si parca nimeni nu vede ce se intampla.Inainte retelele de apa potabila erau ale Primariilor care luau bani frumosi de la „abonati” – mai ales la cei care nu aveau „Apometru” – Pausalul nenorocit.Aquatimul a fost o salvare financiara binevenita dar apoi au aparut problemele – lumea s-a saturat de toate astea.Cea mai buna este apa de ploaie.un lighean,un sapun si sa vezi ce straluceste parul !!!!!!

    • Cam asa este. Sau straluceste… chelia, si e mai usor de intretinut, si nu lipsita de o anumita distinctie si sex-appeal, cel putin in cazul barbatilor.

  2. Se uda DE DOUA ORI pe banii cetatenilor, pentru ca Aquatim percepe si banii de canalizare pentru apa folosita la udat, si asta nu mai ajunge in canal. Financiar vorbind e mai ieftin sa uzi cu apa de la Aquatim decat sa… ploua, pentru ca apa pluviala va fi facturata de parca zilnic au fost 5 ruperi de nori.