Noutati :

Atentie, absolventi de Medicina din Timisoara! Sesiune extraordinara de REZIDENTIAT, in PRIMAVARA!

5 februarie, 2016 - 11:09 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Reprezentantii Ministerului Sanatatii au anuntat organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de Rezidentiat, chiar in aceasta primavara.

„Din dorinta de a identifica modalitati si solutii pentru asigurarea locurilor de specializare de care sa beneficieze un numar cat mai mare de absolventi ai universitatilor de medicina, Ministerul Sanatatii a organizat consultari cu reprezentantii federatiilor studentesti, cu reprezentanti ai absolventilor din anii precedenti precum si cu reprezentanti ai universitatilor de medicina din intreaga tara. In urma acestor consultari reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis ca solutia optima consta in organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezindentiat in primavara anului 2016, pentru locurile ramase vacante in tara”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

Examenul va fi organizat la nivel national si va include subiecte unice, formulate din bibliografia utilizata pentru sesiunea din toamna anului trecut.

Deocamdata, reprezentantii Ministerului nu au anuntat nici data in care va fi sustinut examenul, dar nici modul de organizare a acestei sesiuni. Insa, organizarea sesiunii din aceasta primavara nu afecteaza cu nimic examenul anual din toamna, care si anul acesta se va desfasura la fel ca in anii trecuti.

Bibiliografia pentru examenul din toamna va fi alcatuita din „Compendiul de specialitati medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitatile de medicina si farmacie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Lipsă(criză) de medici în România?