Astazi e ultima de scoala pentru elevi! Incepe Vacanta de Pasti!

Astazi este ultima zi de scoala pentru peste 3 milioane de scolari romani. Timp de o saptamana acestia vor fi in vacanta de Pasti. Incepand de pe data de 16 aprilie si pana pe 25, adica a doua zi de Pasti, elevii sunt in vacanta. Elevii au la dispozitie suficient timp pentru a se odihni, fara sa fie nevoie sa recupereze zilele libere, cum se intampla in anii precedenti cand nu era prevazut in calendarul scolar decat una-doua zile libere pentru aceasta sarbatoare.

De altfel, Ministerul educatiei isi propune sa modifice structura anului scolar, dupa ce va realiza o dezbatere la care sa participe profesori, parinti si oficiali. Motivul pentru care vor sa initieze aceasta schimbare sunt semnalele primite, potrivit carora in prezent structura anului scolar nu ar respecta curba de efort a copiilor si nici nu se pliaza dupa sarbatorile oficiale fiecarei religii.

Sugestiile venite de la membrii Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor sunt ca poate o revenire la trimestre ar fi potrivita sau o abordare regionala a vacantelor, in functie de conditiile geografice, dar si cele religioase. Mai exact, elevii care stau in comunitati izolate unde iernile sunt mai dure ar putea vacante de iarna mai lungi, in timp ce copiii care au o alta religie decat cea crestin ortodoxa sa poata sa-si plieze vacantele in functie de acestea. Ministrul Daniel Funeriu a punctat ca ar fi potrivit sa se ia in calcul si cand isi iau parintii concedii in general, pentru ca acestea sa fie coordonate cu vacantele elevilor.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...