Noutati :

Astazi e Marti 13! Doua semne rele care, alaturate, dau fiori multora! VEZI ce nu e bine sa faci azi!

13 septembrie, 2011 - 12:22 PM
Autor: Anonim      
Categorie: FUN
0

De ce creeaza probleme cele doua semne puse alaturi? Pentru ca ambele, separat, au conotatia lor negativa. Multe popoare considera numarul 13 ca fiind blestemat. Se zice ca numarul 13 este considerat aducator de nenorociri si pentru ca, la Cina cea de taina, au stat la masa 13 persoane, cei 12 apostoli si Iisus, inainte ca Mantuitorul sa fie crucificat. Putini oameni au curajul sa cheme la masa 13 musafiri.

In mitologia scandinava, se spune ca 12 zei s-au adunat la o sarbatoare atunci cand un al treisprezecelea zeu, Loke, a venit si el. Se zice ca Loke l-a omorat, dupa masa, pe Balder, cel mai iubit dintre zei… In multe tari 13 este evitat pentru a desemna numarul strazii, al etajului, al apartamentului, al casei etc, preferand varianta 12 bis celei de 13. Se spune, de asemenea, ca daca numele persoanei contine, in total, 13 litere, persoana nu este dintre cele mai norocoase…

Numarul 13 este, in Tarot – o arta divinatorie straveche – cartea denumita Moartea XIII, o arcana majora ce contine un avertisment negativ. Adeseori, vedem intr-un film, in momentul culminant, un magician care intoarce o carte si de ce oare, aproape de fiecare data, este Moartea XIII? Nu pentru ca ar anunta neaparat o crima, un deces sau alte evenimente tragice, ci pentru ca imaginea continuta pe aceasta carte da fiori: un schelet calare, imbracat in armura, cu un steag negru, calcand peste cadavre sau peste muribunzi – regi, episcopi, copii, femei – cerand indurare, totul pe fondul unui peisaj peste care soarele apune dupa creste.

Cavalerul mortii trece peste toti fara sa-i pese de nimeni, ca semn al implacabilitatii mortii, a destinului care ti-e scris indiferent cine esti – copil, femeie, rege, cersetor. Acesta este simbolul care a generat, ulterior, legenda numarului 13 ca fiind aducator de ghinion. Moartea XIII nu este neaparat, arcana majora cu simbolistica cea mai intunecata a Tarotului, dar este, probabil, cea mai vestita carte din intregul pachet de carti, ce provoaca teama prin imagine si simbolistica.

Ziua de marti este considerata, alaturi de ziua de sambata, ca fiind o zi cu trei ceasuri rele. Nimic magic la mijloc, ci totul provine de la o regula folosita in astrologia orara, una din ramurile astrologiei generale. Se stie ca fiecare zi este impartita in 24 de ore, numai ca in astrologie, lungimea orelor – denumite „ore planetare” – nu este aceeasi cu cea deja cunoscuta de 60 de minute si nu fiecare zi incepe cu aceeasi ora.

Nu va ganditi la un ceas obisnuit care arata orele si minutele, ci la un ceas special, care nu arata cifre, ci planete. Ziua – intre rasarit si apus – si noaptea – intervalul orar de la apus la rasarit – sunt impartite in cate 12 ore egale ca lungime, dar pentru ca ziua si noaptea au lungimi diferite pe parcursul anului – doar la echinoctii fiind perfect egale – cele 12 ore au, asadar, dimensiuni diferite. De exemplu, vara, ora planetara diurna este mai lunga decat iarna, iar ora planetara nocturna este mai scurta decat iarna. Fiecare zi a saptamanii incepe la rasaritul Soarelui cu ora ce corespunde planetei guvernatoare a zilei respective.

Ziua de marti, in acest caz, incepe la ora la care rasare Soarele, ca atare prima ora planetara a oricarei zile de marti apartine planetei Marte, care guverneaza ziua respectiva. Pe parcursul celor 24 de ore, 7 planete diferite guverneaza cate o ora, succedandu-se de mai multe ori pana la finalul zilei. Dintre cele 7 planete, Marte si Saturn sunt considerate planete malefice, a caror simbolistica nu este intotdeauna pozitiva. Pentru ca ziua de marti este guvernata de Marte iar ziua de sambata de Saturn, se considera ca prima ora planetara a celor doua zile din saptamana apartine celor doua planete negative, si pe parcursul intregii zile vor mai exista si alte doua ore planetare marcate de energia celor doua planete.

Marti, vor exista trei ore planetare patronate de Marte iar sambata – trei ore planetare guvernate de Saturn. In restul zilelor din saptamana vor exista cate doua 2 ore guvernate de cele doua planete malefice, deci se poate spune ca fiecare zi din saptamana are cate doua ceasuri rele, numai ca martea si sambata exista „trei ceasuri rele”, adica trei ore planetare guvernate de cele doua planete care aduc, de regula, conflicte, neintelegeri, piedici, probleme, esecuri etc. Retineti, fiecare zi are cate doua ore marcate negativ de Marte si Saturn, dar faptul ca martea si sambata avem deja o ora in plus, care a generat ideea ca trebuie sa ne luptam cu cele 3 ceasuri rele de marti si sambata. Ca alaturi de marti mai asezam si simbolistica negativa a numarului 13, iata, avem un motiv de teama in plus!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...