Astazi aflam cand vine sfarsitul lumii! Ceasul Apocalipsei va fi din nou fixat la Chicago!

Creat in 1947 de catre oamenii de stiinta de la Universitatea Chicago, Ceasul Apocalipsei arata cat de aproape este omenirea de autodistrugerea nucleara.

Astazi vom afla din nou cat de aproape suntem de o catastrofa nucleara globala, in conditiile in care oamenii de stiinta vor fixa limbile Ceasului Atomic. Exista doua posibilitati: timpul va fi dat inainte, inspre miezul noptii (care semnifica distrugerea nucleara a omenirii), sau in urma (spre siguranta), scrie LiveScience.com.

Ora pe care o arata Ceasul Atomic in prezent este doisprezece fara sase minute noaptea. Limbile ceasului s-au aflat cel mai aproape de miezul noptii in 1984, in toiul unui conflict diplomatic intre Statele Unite si Uniunea Sovietica. Ora exacta a amenintarii nucleare a fost atunci 11:57 PM. La polul opus, omenirea a fost in cea mai mare siguranta in 1991, cand ora ceasului atomic a fost 11:43 PM. in 1991 s-a prabusit Uniunea Sovietica, iar SUA si Rusia au inceput un proces de dezarmare nucleara.

Originea Ceasului Atomic

In decembrie 1945, la patru luni dupa ce Statele Unite au distrus orasele japoneze Hiroshima si Nagasaki cu doua bombe atomice, cativa cercetatori de la Universitatea Chicago care au luat parte la proiectul Manhattan au creat o revista intitulata „Buletinul oamenilor de stiinta din domeniul cercetarii atomice„, o revista menita sa informeze omenirea in legatura cu pericolul pe care il prezinta armele nucleare.

In 1947, comitetul director al „Buletinului oamenilor de stiinta din domeniul cercetarii atomice” a hotarat ca amenintarea nucleara sa fie simbolizata de un Ceas al Apocalipsei, care a debutat cu ora 11:53 PM. De-atunci, ora acestuia a fost schimbata de 17 ori.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sfarsitul lumii cand vine doar Dumnezeu il stie