Noutati :

Asigurarea locuintelor devine obligatorie de la 15 iulie! Politele asistatilor sociali vor fi acoperite de bugetul de stat

29 iunie, 2011 - 12:15 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Prefectul de Timis, Mircea Bacala, a atras atentia timisenilor ca vor trebui sa isi asigure obligatoriu locuintele pentru cazurile in care vor fi calamitati. Altfel, risca o amenda de aproximativ 500 de lei.

Din data de 15 iulie intra in vigoare Legea asigurarilor obligatorii a locuintelor. „Nicio autoritate locala nu va mai putea solicita de la bugetul de stat sume pentru reparatii de locuinte gen blocul de pe strada Brailoiu din Timisoara care a explodat din cauza unei butelii”, a explicat Mircea Bacala.

Conform acestuia, asigurarile obligatorii vor fi numai in caz de calamitati naturale nu si in cazul unor accidente casnice. „Se asigura separat pentru accidente, obligatoriu este pentru calamitati naturale”, a spus Bacala.

„Mi-a greu sa cred ca in caz de calamitate Guvernul nu va interveni deoarece exista fonduri de rezerva la bugetul de stat si pe langa aceasta si Uniunea Europeana poate interveni cu bani, daca este cazul”, a spus Bacala.

Exista doua tipuri de locuinte care pot fi asigurate: cu structura de beton armat sau lemn pentru care suma asigurata este de 20.000 de euro, iar prima de asigurare este de 20 de euro si locuinte din caramida nearsa pentru care suma asigurata este de 10.000 de euro, iar prima de asigurare e de 10 euro.

„Am transmis primariilor din judet o informare ca autoritatile locale pot solicita autoritatilor centrale fonduri pentru acoperirea politelor de asigurare a celor asistati social. De asemenea, primariilor pot organiza licitatii pentru asigurarea imobilelor din patrimoniul local”, a mai explicat Bacala.

Conform noii legi, cei care nu isi vor plati politele de asigurare obligatorii in caz de calamitate naturala, pot fi amendati cu aproximativ 500 de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce trebuie sa fac pentru a fi si eu asistat social?