Noutati :

Asi la religie si gimnastica: olimpicii timiseni s-au intors cu premii de la fazele nationale

9 aprilie, 2013 - 12:08 PM
Autor: Catalin Radu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Olimpiadele nationale desfasurate in diverse localitati din tara au adus rezultate bune si pentru elevii timiseni intrati in concurs. Cele mai grozave clasari au fost obtinute la religie si gimnastica.

Cel mai bun rezultat obtinut de un elev timisean la olimpiadele de anul acesta este clasarea lui Andrei Heidelbacher (clasa a XI-a), de la Colegiul ‘C.D. Loga’, pe primul loc la Olimpiada Nationala de Informatica desfasurata la Timisoara, ale carei rezultate au fost prezentate de www.opiniatimisoarei.ro. Tanarul informatician timisorean a obtinut, de asemenea, un premiu special din partea Institutului National de Cercetare in Informatica si Automatica din Franta, iar ulterior s-a calificat, cu al doilea scor, in lotul de elevi care va participa la olimpiade internationale.

La probele desfasurate in tara, insa, singurele premii intai au fost obtinute la ‘Religie ortodoxa’ – Mihaela Pascariu (Liceul Pedagogic ‘Carmen Sylva’) si ‘Religie romano-catolica’ – Bianca Balica (Liceul Teologic romano-catolic ‘Gerhardinum’).

Medalii de aur a reusit sa obtina si echipa de 9-10 ani a Clubului Sportiv Scolar Bega – sectia gimnastica. Micile sportive incep antrenamentele la cinci ani si intra in concursuri de la varsta de noua ani. CSS Bega a fost si singurul club scolar din tara care a participat la campionatul national cu loturi din trei categorii de varsta. Gimnastele au reusit sa obtina si numeroase medalii la probele individuale.

Olimpiada de matematica a adus doar un premiu II si doua mentiuni, vestea buna fiind in schimb ca elevul care a urcat pe podium, Vlad Rochian (Liceul ‘Grigore Moisil’), a intrat in lotul national pentru olimpiade internationale la informatica.

La limba romana s-au obtinut un premiu II – Oxana Grosec si un premiu III – Iulia Bragin, ambele de la Liceul ‘Nikolaus Lenau’, cat si doua mentiuni si cinci premii speciale.

Alte cateva rezultate notabile s-au inregistrat la limba ucraineana, premiul III – Marta Smecicas (Scoala Generala din Barna) si patru mentiuni, limba maghiara, premiul III – Nora Andrasi (Liceul ‘Bela Bartok’), limba engleza – o mentiune, educatie civica si sociologie – cate un premiu special.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...