Noutati :

Asa sa fie? Colterm linisteste timisorenii: Avem combustibil pentru a asigura caldura la iarna!

25 septembrie, 2013 - 02:04 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
1

TIMISOARA. Reprezentantii societatii de termoficare a Timisoarei, Colterm, au dat asigurari ca in aceasta iarna pot asigura incalzirea si ca exista suficient combustibil pentru aceasta.

Colterm este pregatit ca in orice moment, atunci cand va fi necesar, sa dea drumul la caldura in apartamentele timisorenilor. Deocamdata, se fac probe la rece, care sunt aproape finalizate.

La ora actuala avem deja asigurat, in proportie de 75 %, stocul de carbune necesar pentru trecerea varfului de iarna. De asemenea, avem asigurate stocurile de pacura (3.000 de tone din rezerva de stat), precum si gazul necesar producerii gigacaloriei”, anunta reprezentantii Colterm.

Acestia au facut o analiza si au decis, in urma rezultatelor, ca este mai bine sa schimbe distribuitorul de gaz. Astfel, cea mai buna oferta a fost cea a companiei E-ON Gaz, intrucat aceasta companie practica o liberalizare lenta a preturilor (gradual pana in 2018), identica cu cea care se aplica consumatorilor casnici, in vreme ce fostul furnizor, OMV Petrom, practica o liberalizare abrupta, cu o crestere a preturilor cu pana la 70 %, pana la sfarsitul lui 2014, precizeaza Colterm.

Colterm e plina de datorii!

De asemenea, reprezentantii Colterm sustin ca datoriile pe care le-a acumulat societatea nu vor influenta in niciun fel furnizarea, la parametrii normali, a agentului termic pentru incalzire si apa calda de consum.

Precizam ca aceste datorii au fost cauzate de neincasarea la timp a subventiilor cuvenite Colterm, pana in 2012, atat cele datorate de bugetul de stat, cat si cele de la bugetul local. Acest fapt a dus la decapitalizarea companiei, astfel ca am fost obligati sa contractam credite bancare pentru plata furnizorilor nostri de materii prime, credite a caror dobanzi acumulate au crescut si au generat situatia financiara actuala”, mai precizeaza Colterm.

Ramane de vazut daca promisiunea celor de la Colterm va fi si respectata. Pana acum, Colterm are datorii de 27 milioane de lei, catre Petrom.

In noiembrie 2010, din cauza datoriilor, societatea de termoficare a oprit apa calda si caldura in apartamentele timisorenilor. Situatia a fost deblocata numai dupa interventia fostului prefect si a presedintelui Consiliului Judetean la Ministerul Economiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Cautati-l la buzunare pe Ciuhandu, care NU a platit un leu din subventii, dar pe care l-a si durut la basca de ineficienta celor 1300 de angajati colterm, de toate contractele paguboase si furaciunile de acolo.
    Frumos ai ajuns, Timisoara!