Artisti si desene pentru Timisoara, Capitala a Culturii Europene 2021

Timisoara vazuta in pastel de 11 artisti plastici! S-a deschis o tabara de creatie care promoveaza arta in strada, cauta elemente pentru constituirea brand-ului Timisoarei si sustinerea candidaturii orasului pentru  titlul de Capitala Culturala Europeana. In tabara organizata de Fundatia Rubin s-au inscris graficieni, sculptori, pictori si designeri. Acestia vor lucra in strada, in Piata Unirii, in Piata Traian, fiecare unde doreste, pe o tema liber aleasa despre Timisoara. "Aceste tabere sunt importante pentru ca un oras ca si Timisoara, trebuie sa aibe o activitate culturala intensa si ajuta ideea de a promova Timisoara in capitala europeana,a afirmat Stelian Cirt, presedintele fundatiei Rubin. "Eu nu am mai pictat din '75 dar o sa am 2 lucrari una care o sa surprinda o casa parasita din piata Traian si alta in care o sa incerc sa imortalizeze mica Viena", a declarat sculptorul Stefan Calarasanu. Cativa artisti s-au apucat imediat de treaba in Piata Unirii. "In aceasta lucrare o sa surprind Domul, un element reprezentativ al Pietei Unirii. Eu mi-am ales doua teme una e piata Unirii si a doua podurile de pe Bega. La final o sa am 5 lucrari si timp de 4 zile o sa lucrez la acestea cate 4-5 ore pe zi", a spus Horia Bojin, sculptor. Un alt artist, Koteles Robert Pal, a incercat sa surprinda frumosul lacas de cult  din Piata Unirii:  "Domul intr-o zi cu soare". La final, lucrarile vor fi adunate intr-o expozitie ce va putea fi vizitata in perioada 12-20 noiembrie la Atelierul de Urbanism al Primariei Timisoara. Aceasta este cea de-a treia editie a Taberei Pastel Urban organizata la Timisoara. [nggallery id=71]

Timisoara vazuta in pastel de 11 artisti plastici! S-a deschis o tabara de creatie care promoveaza arta in strada, cauta elemente pentru constituirea brand-ului Timisoarei si sustinerea candidaturii orasului pentru  titlul de Capitala Culturala Europeana.

In tabara organizata de Fundatia Rubin s-au inscris graficieni, sculptori, pictori si designeri. Acestia vor lucra in strada, in Piata Unirii, in Piata Traian, fiecare unde doreste, pe o tema liber aleasa despre Timisoara.

„Aceste tabere sunt importante pentru ca un oras ca si Timisoara, trebuie sa aibe o activitate culturala intensa si ajuta ideea de a promova Timisoara in capitala europeana,a afirmat Stelian Cirt, presedintele fundatiei Rubin.

„Eu nu am mai pictat din ’75 dar o sa am 2 lucrari una care o sa surprinda o casa parasita din piata Traian si alta in care o sa incerc sa imortalizeze mica Viena”, a declarat sculptorul Stefan Calarasanu.

Cativa artisti s-au apucat imediat de treaba in Piata Unirii.

„In aceasta lucrare o sa surprind Domul, un element reprezentativ al Pietei Unirii. Eu mi-am ales doua teme una e piata Unirii si a doua podurile de pe Bega. La final o sa am 5 lucrari si timp de 4 zile o sa lucrez la acestea cate 4-5 ore pe zi”, a spus Horia Bojin, sculptor.

Un alt artist, Koteles Robert Pal, a incercat sa surprinda frumosul lacas de cult  din Piata Unirii:  „Domul intr-o zi cu soare”.

La final, lucrarile vor fi adunate intr-o expozitie ce va putea fi vizitata in perioada 12-20 noiembrie la Atelierul de Urbanism al Primariei Timisoara.

Aceasta este cea de-a treia editie a Taberei Pastel Urban organizata la Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.