Articolul din decizia CNSU legat de suspendarea cursurilor in unitatile de invatamant private nu a fost preluat in Hotararea de Guvern. Ministrul Educatiei: Demersul nu a fost dus pana la capat

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, a afirmat ca articolul din decizia CNSU referitor la suspendarea cursurilor cu prezenta fizica in unitatile de invatamant private, inclusiv in cele 21 de scoli care functioneaza dupa programa altor state, nu a fost preluat in Hotararea de Guvern cu restrictiile de luni. In acest mod s-a creat confuzie, nestiindu-se daca acestea pot sau nu functiona.

Art 8, 1 din hotararea CNSU spune ca se suspenda prezenta fizica in toate gradinitele si scolile private, inclusiv in cele 21 care functioneaza dupa curriculum altor state. Acest lucru nu poate fi reglementat de Ministerul Educatiei la nivel de structura a anului scolar. Acest lucru ar fi trebui sa fie reglementat prin Hotarare de Guvern”, a declarat Sorin Cimpeanu, citat de News.ro.

Intrebat daca institutiile private de educatie pot primi elevi incepand de luni, ministrul a precizat: ”Conform articolului 8, 1, ca sa fim clari, din decizia CNSU, se suspenda prezenta fizica din scolile si gradinitele private. Se suspenda prezenta fizica inseamna ca scolile private pot organiza sau vacanta sau cursuri online. Din pacate, art 8, 1, nu a fost preluat in Hotararea de Guvern, motiv pentru care s-a instituit aceasta confuzie. Ministerul Educatiei a avut datoria si a reglementat vacanta in unitatile de stat”.

Intrebat, de asemenea, daca se va face o actualizare a deciziei, astfel incat sa se stie daca unitatile private pot primi elevi de luni, Cimpean a declarat: ”Conform art 8, 1, din decizia CSU, prezenta fizica a fost deja suspendata. Din pacate, demersul nu a fost dus pana la capat prin preluarea in Hotararea de Guvern. Ministerul Educatiei, o spun inca odata, reglementeaza scolile si gradinitele de stat din perspectiva vacantei. Mai departe sunt altii indreptatiti sa se pronunte”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...