Noutati :

Arta populara si bunatati incinse pe gratare la Muzeul Satului din Timisoara

24 septembrie, 2016 - 01:57 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Gratare pline cu carne de tot felul ori cu carnati sau chiar bulz cu mamaliga aburinda, dar si arta populara au putut gasi timisorenii care s-au dus la Muzeul Satului din Timisoara.

Doua targuri inedite au loc in aceste zile la Muzeul Satului Banatean.

Targul Mesterilor Populari si Festivalul Condeierilor Plugari se desfasoara separat si au fiecare cate un program specific.

Astfel, Targul are loc in incinta Muzeului, iar Festivalul la Casa Condeielui din Muzeu si in zona Muzeului viu, la lac.

In cadrul Targului, cateva zeci de fauritori de arta traditionala din toata tara si-au expus operele artizanale in incinta muzeului, iar vizitatorii vor putea fie sa le admire, fie sa cumpere tot felul de obiecte. Este vorba despre vase sau diverse obiecte facute din ceramica, lemn, os, cupru, tesaturi, broderii ori costume populare. S

La Festivalul Condeierilor Plugari participa condeieri din Banat si creatori populari din toata tara, dar si solisti vocali recunoscuti. De asemenea, la Casa condeielor, in locatia de la lac, au loc spectacole de poezie, lansari de carte si sezatori populare.

Targul Mesterilor Populari si Festivalul Condeierilor Plugari pot fi vizitate atat sambata, cat si duminica, intre orele 10:00 – 20:00. Intrarea este libera.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. kkt pe bat,nimeni nu mai merge la asemenea targuri pt ca tampiti vand mai scump ca in piata ,lumea s-a saturat si nu mai merge.Organizatorii trebuie sa impuna preturi maximale altfel dau banii degeaba pt organizare.

  2. Organizatorii NU IMOUN NICI UN FEL DE PRET