Noutati :

Arta isi gaseste locul la Vox Technology Park din Timisoara. Locul unde talentul e la el acasa

4 iulie, 2019 - 12:08 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Inca de la inceputuri, reprezentantii Vox Technology Park – proiectul unic in Romania care a adunat premii dupa premii – au fost alaturi de artisti si au apreciat arta la adevarata ei valoare.

Chiar in momentele in care se faceau ultimele finisaje ale celei mai inteligente cladiri din Timisoara, artiști/graff-ări si-au desavarsit talentul creand o adevarata galerie de arta pe peretii casei scarilor din cladirea Vox Technology Park din Timisoara.

Sustinerea pentru arta nu se opreste aici. Dragos Marco-Daniel, un tanar talentat, student al Facultatii de Arte si Design din Timisoara, la specializarea Design Grafic a fost invitat sa isi expuna lucrarile in cel mai mare hob de business din oras. Nu mai putin de 30 de picturi ale talentatului artist au fost expuse spre vanzare la Vox Technology Park.

Pasiunea mea este pictura, iar visul meu este sa inspir o lume intreaga cu ideile mele abstracte si sureale. Picturile mele reprezinta o metafora a gandirii umane, o personificare a naturii si o parte din sufletul meu.Stilul in care pictez, atinge cate o sclipire din abstract, din sureal, din geometric si din cel minimalist. Prima tema pe care am abordat-o,  a fost una de calatorie spirituala in care am incercat sa-mi schimb gandirea negativa in creatie pozitiva.Tema se numeste <Anxietate> iar picturile parcurg drumul negativitatii pe care am trait-o de curand.  Acestea fiind: inima, presiunea fizica si psihica, pierderea intre doua lumi si starea de confuzie. A doua tema abordata, a fost aceea de personificare in geometrie si natura. Fiecare pictura din aceasta tema, a fost atribuita unui sentiment omenesc. Cum ar fi: Pictura <Electrify> apartine sentimentului de bunastare si energie. A treia tema este unul dintre cele mai speciale motive artistice de care dispun. Datorita introvertatii mele din clasele primare, am dobandit capacitatea de a analiza si de a cunoaste o oarecare parte a gandirii umane. Acest lucru, m-a facut sa doresc si sa-mi placa sa pictez figuri omenesti. A patra tema si a cincea, au in comun acea traire de sclipire, de schimbare, de o oarecare reeducare a simtului artistic. In aceste doua teme am reusit sa ma redescopar„, a declarat Dragos Marco-Daniel.

Sustinerea tinerilor artisti nu se opreste aici. Reprezentantii Vox Technology Park din Timisoara vor gazdui si cel mai atractiv moment creat de absolventii Facultatii de Arte si Design din Timisoara.

Vineri, in data de 5 iulie, aici va avea loc o prezentare de moda in care sunt prezentate creatiile tinerilor designeri. Aceste lucrari reprezinta teza de licenta a absolventilor si este, poate, cel mai asteptat eveniment al anului, in domeniu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...