Arme, arta si lupte medievale, toate in ‘Noaptea Muzeelor’ de la Timisoara! VIDEO!

TIMISOARA. ‘Noapea Muzeelor’ a scos din casa mii de timisoreni, mai ales tineri, dornici sa vada diferitele expozitii din oras. Pe langa exponate, timisorenilor li s-a mai oferit si muzica, dar si lupte intre cavaleri.

Muzeul Banatului a fost unul dintre punctele de atractie pentru timisoreni.

Intre zidurile bastionului Therezia cei prezenti au putut vedea expozitia de trofee de vanatoare, deschisa inca de la inceputul acestei luni.  Pe langa exponatele vanatorilor, cei care au calcat  pragul muzeului au putut vedea si o expozitie de arme, iar in curte, au putut urmari lupte cu sabii autentice. Timisorenii s-au bucurat si de un concert de muzica medievala al grupului Pelegrini.

Aglomeratie a fost si la Muzeul de Arta, unde pe langa expozitiile oferite iubitorilor de frumos, a avut loc un recital sustinut de Alina Holender la violoncel, acompaniata de pianistul Sorin Dogariu de la Filarmonica Banatul din Timisoara.

In ‘Noaptea Muzeelor’, timisorenii nu au platit taxe de intrare la niciunul dintre muzeele vizitate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...