Noutati :

Arhitectura austriaca inteligenta la City Business Centre din Timisoara, intr-o expozitie inedita

27 iunie, 2011 - 08:56 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
3

TIMISOARA. City Business Centre din Timisoara gazduieste pentru prima data o expozitie, si nu una oarecare, ci una dedicata arhitecturii. Sub denumirea “Form follows Energy”, expozitia este ilustrarea unei culturi a construirii bazata pe responsabilitate fata de material.


Expozitia “Form follows Energy” a fost pusa la dispozitia Ordinului Arhitectilor prin grija Forumului Cultural Austriac si a Ministerului de Externe al Austriei si prezinta mostre de arhitectura inteligenta austriaca . Toate in corpul C al City Business Center din Piata 700 din Timisoara.

„Este prima expozitie care se desfasoara in acest spatiu, este un spatiu care are aceasta menire, mai ales cand se termina si Corpul al patrulea al cladirilor City Business Center”, a spus arhitectul Vlad Gaivoronschi, presedinte al OAR Timis.

„Intr-adevar, este prima expozitie de arhitectura, este o legatura intre Timisoara si Imperiul Austro-Ungar. Pe planse se pot vedea de exemplu, poduri pietonale care lipsesc acestui oras”, a declarat si Ovidiu Sandor, CEO ModaTim Investment.

„City Business Centre Timisoara se implica in organizarea acestui eveniment pentru a arata preocuparea pentru implementarea tehnologiilor <<verzi>>, inovative, a unor concepte de arhitectura vie, inteligenta, care protejeaza mediul si resursele Vrem ca City Business Center sa nu fie doar un loc cu cladiri, ci sa fie un loc in care se intampla lucruri importante pentru oras”, a mai adaugat acesta.

In aceasta expozitie sunt descrise termocentrale, proiecte de transport si infrastructura, utilizarea de materiale reciclabile precum si proiectarea sustenabila in domeniile arhitecturii urbane, fie ca e vorba de constructii de invatamant, cultura, sport, comert, industrie sau pentru domeniul comunicarii.

In domeniul constructiilor din Austria se discuta deja de ceva timp despre folosirea responsabila si atenta a resurselor naturale si a energiei. De cateva decenii, tocmai in acest domeniu al tehnicii de constructie si al design-ului Austria a efectuat munca de pionierat.

Foto: Dariana DragosInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Neinteresant, plictisitor… Si in plus, oamenii nu au ce sa manance, hai sa nu le mai vindem fantezii arhitecturale!

    • Dc tu personal nu ai ce manca asta nu inseamna ca toti nu au, pune mana pe carte si invata poate o sa ai si tu si mai lasa plangareala.

  2. unde o fi arhitectul sef al orasului ?…la vanatoare de mansarde ilegale prin cartiere ? student mediocru functionar beton !