Noutati :

Arena multifunctionala deschisa intr-o comuna din Timis! Ce urmeaza?

2 iunie, 2015 - 01:01 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

GHILAD.  Primaria comunei Ghilad a organizat in perioada 29 – 31.05.2015 cea de a doua etapa a Festivalului “Turismul in Banat” din cadrul proiectului  cu finantare europeana „Inceputul dezvoltarii turismului in zona  transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad” – SMIS CODE  1296.

Proiectul vizeaza cooperarea bilaterala romano-sarba in domeniul promovarii turismului cultural si contribuie la dezvoltarea locala a celor doua comunitati prin imbunatatirea infrastructurii turistice locale.

Festivalul „Turism in Banat” din Ghilad se doreste a fi un eveniment major, care sa dea posibilitatea participantilor si vizitatorilor de pe ambele parti ale frontierei sa  participe la  competitii sportive, spectacole de muzica populara, cantece si dansuri multietnice, parada portului popular multi-etnic, concursuri gastronomice si vizite in zona.

Cu ocazia acestui eveniment, a fost inaugurata Arena multifunctionala din Comuna Ghilad, construita sub forma  unui balon de tip tensiostatic de peste 1000 mp, oferind in viitor infrastructura necesara organizarii a cat mai multor actiuni turistice, sportive si culturale.

La deschiderea activitatilor culturale a avut loc un  moment solemn de Sfintire a Arenei multifunctionale, parada portului popular multi-etnic, luari de cuvant din partea oficialitatilor, urmate  o conferinta de presa.

Pe intreg parcursul evenimentului au fost organizate  targuri de produse autohtone. Numarul de participanti: 350 in Romania si 100 in Serbia, reprezentand grupuri de dans, orchestre, cantareti, sportivi, oficialitati, vizitatori din cele doua tari.
Activitatea s-a finalizat prin vizitarea celor mai atractive zone din Ghilad.

Proiectul „Inceputul dezvoltarii turismului in zona  transfrontaliera Bela Crkva si Ghilad” este finantat de Uniunea Europeana in cadrul Programului  IPA de Cooperare Transfrontaliera Romania – Republica Serbia, valoarea totala a proiectului fiind de 522.000 euro, din care 457.000 euro ii revin comunei Ghilad. Durata proiectului este de 24 luni, iar implementarea se face simultan in Ghilad si Bela Crkva, comuna unde s-a modernizat terenul de fotbal din satul Grebenac.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...