Aranjamente florale spectaculoase, expozitii si show-uri, la Timfloralis, in trei piete din Timisoara. Vin floristi din Franta, Ucraina si Serbia

TIMISOARA. Cel mai parfumat festival al Timisoarei se apropie cu pasi repezi de momentul deschiderii portilor. Este vorba despre Timfloralis, care anul acesta vine cu noutati si va uni in culori doua viitoare capitale culturale ale Europei.

CITESTE SI: Unul dintre cele mai frumoase palate din Timisoara se intoarce la stralucirea de odinioara si va imbraca straie de sarbatoare 

Zece floristi locali, nationali si internationali, alaturi de angajati de la Horticultura si reprezentanti ai Facultatii de Horticultura din Timisoara si ai Casei Studentilor vor infrumuseta Centrul Istoric.

In premiera in acest an, Primaria Timisoara a extins festivalul Timfloralis si in Piata Unirii. Astfel, cele 22 de proiecte aprobate vor fi amplasate pe platoul din fata Operei (Piata Victoriei), in Piata Unirii si in zona centrala a Pietei Libertatii, unde se vor regasi si flori si produse florale oferite spre vanzare.

CITESTE SI: Trebuie sparta tribuna deja facuta la Polivalenta Mica, la Timisoara. Muncitorii, inapoi la treaba pe santier. Ce modificari urmeaza si cand se vor aprinde luminile in noua sala a orasului 

Anul acesta, trei orase infratite si-au manifestat dorinta de a participa activ la festivalul devenit acum de renume international. Vor fi prezenti cu proiecte: Cernauti (Ucraina), Rueil-Malmaison (Franta) si Novi Sad (Serbia).

Proiectul mai cuprinde, in afara de expozitiile florale si de aranjamente, workshop-uri atat pentru publicul larg, cat si pentru floristi profesionisti, spectacole inedite de muzica si dans, evenimente cu si pentru copii.

Din marea echipa care va lucra la realizarea decorului floral vor face parte designerul olandez Dennis Kneepkens, Filomena Brisc, Bianca Negrea, Master Floral Ioachim Erema, Master Florist Teunis Veenema, Alina Naghy, Ella Fodor, Iulia Rusciac, Simona Noroc, Hoca Virag Francisca, Sorina Wesolowski , Florin Jiboc, Alexandra Luca, institutii precum Facultatea de Horticultura din Timisoara, Casa de Cultura a Studentilor si Horticultura S.A.

La standul Horticulturii S.A., copiii sunt asteptati sambata si duminica intre orele 12-17 la atelierul ,, Micul gradinar’’, unde vor invata sa planteze si sa ingrijeasca plantele.

Timfloralis se va desfasura in perioada 19 aprilie – 21 aprilie. Tematica acestui an este Floral Happiness.

Programul pentru cele trei zile este urmatorul:

VINERI:
Piata Unirii:
16.00- Mini-Mini Reflex
16.30- Fanfara Big Band
Scena din Piata Victoriei:
17.00- Deschiderea oficiala a festivalului “Timfloralis”
17.20- Show floral Denis Kneepkens
18.00-“Dance with Franciska’”
18.15-Show floral ”Searching for happiness“Alina Nagy-Ghinea şi Marius Schiell
19.00- Moment coregrafic Liceul de Arta Ion Vidu
19.30- “ Timisoara, oras gradina”- material TVR
20.00 -Concert vocal-simfonic sustinut de Filarmonica Banatul, dirijor: Laurentiu Muntean, solisti: Narcisa Brumar, Mihaela Ispan, Bogdan Zahariea, Lucian Onita.

SAMBATA
scena din Piata Victoriei:
12.30- Program muzical –coregrafic -Incubatorul de Arta
14.00- Demonstratie florala “Happy Inspiring” -Master Florist Teunis Veenema
14.40- scoala de balet SuzanArt Dance
17.00- Scoala de dans Anne Dance Studio
17.30- Chromatick Voice- cantece despre flori
19.00- Show floral Simona Wesolowski- Zeita dacica Bendis, zeita Lunii, a padurilor, a farmecelor, a noptii.
19.40- Izabela Toth, Ana Maria Moldovan, Raluca Milin- recital muzical
20.00- Demonstratie floristica – Master Florist Ioachim Erema
21.00- Prezentare de moda Felix Ramiro Romania

DUMINICA:
scena din Piata Victoriei
11.30 -Program muzical –coregrafic – Palatul Copiilor
13.00- Scoala de dans si balet “The Dancers”
13.30- Scoala de balet “Denisse”
14.00- Demonstratie de arta florala–Master Florist Teunis Veenema
18.00- Show floral Denis Kneepkens
18.40-Poka Robert- minirecital
19.00- Show floral Ella Fodor
19.50-Chic Dance – Iguana Fitness Club
20.00- Cvartet Music

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.